ΑρχικήsecurityΔημοφιλείς παιδικές εφαρμογές αφαιρούνται από το Play Store

Δημοφιλείς παιδικές εφαρμογές αφαιρούνται από το Play Store

Οι εξαιρετικά δημοφιλείς εφαρμογές Number Coloring, Princess Salon και Cats & Cosplay έχουν αφαιρεθεί από το Play Store, μετά από έρευνα του Διεθνούς Συμβουλίου Ψηφιακής Ευθύνης (IDAC), η οποία διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές συλλέγουν μεγάλα ποσοστά δεδομένων, παραβιάζοντας τα καταστατικά της Google.

Play Store

Οι προγραμματιστές εφαρμογών που στοχεύουν παιδιά καθοδηγούνται από ένα ιδιαίτερα αυστηρό σύνολο πολιτικών, σε αντίθεση με τους δημιουργούς εφαρμογών που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μεταξύ των όρων είναι ότι το περιεχόμενο που παρέχεται πρέπει να είναι κατάλληλο για παιδιά. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν πιστοποιημένα SDK διαφημίσεων του Google Play, για την προβολή διαφημίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν τεχνολογία Android Advertising ID (AAID) που αναπτύσσει επίμονα αναγνωριστικά. Σχετικά με τη συλλογή δεδομένων, οι σχεδιαστές εφαρμογών για παιδιά πρέπει να αποκαλύπτουν τυχόν προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να συλλεχθούν από τις εφαρμογές τους. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν το μικρόφωνο, τις πληροφορίες ελέγχου ταυτότητας, τα δεδομένα συσκευών και το αναγνωριστικό διαφήμισης. Η Google δήλωσε ότι συνεργάζεται με οργανισμούς απορρήτου για να αποτρέψει τους προγραμματιστές να παραβιάζουν τους κανόνες.

Οι διεθνείς οργανισμοί προστασίας προσωπικών δεδομένων προβαίνουν σε περαιτέρω ρύθμιση των πληροφοριών που συλλέγονται από εταιρείες τεχνολογίας, ειδικά σχετικά με τα παιδιά. Το Facebook βρίσκεται ήδη υπό έρευνα στην Ευρώπη από τον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC) για πιθανή αποτυχία εφαρμογής των μέτρων προστασίας δεδομένων για χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Το Instagram βρίσκεται επίσης υπό επιτήρηση, σχετικά με το αν παραβίασε τους νόμους περί απορρήτου παραλείποντας να προστατεύσει τα δεδομένα χρήστη των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα διερευνάται το κατά πόσο επιτρέπει τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανηλίκων στην πλατφόρμα. Το Facebook αρνήθηκε να αναφέρει τους κανόνες σχετικά με το απόρρητο δεδομένων, αλλά ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το DPC της Ιρλανδίας.

Ο οργανισμός DPC είναι ο κορυφαίος ρυθμιστής δεδομένων της ΕΕ, ο οποίος έχει την εξουσία να εκδίδει πρόστιμα μόλις βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία για παραβίαση. Ο DPC εξετάζει εάν επιτρέπεται ακόμη και στο Facebook να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα παιδιών.

Πηγή: TechSpot

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS