ΑρχικήsecurityΗ φαρμακευτική εταιρεία Shionogi & Co έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων

Η φαρμακευτική εταιρεία Shionogi & Co έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων

Η φαρμακευτική εταιρεία Shionogi & Co. με έδρα την Ιαπωνία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η θυγατρική της στην Ταϊβάν, χτυπήθηκε από διαδικτυακή επίθεση νωρίτερα αυτό το μήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα την παραβίαση των δεδομένων της. Ωστόσο φαίνεται ότι οι πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν διέρρευσαν.

Shionogi

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι άδειες εισαγωγής ιατρικού εξοπλισμού και οι άδειες διαμονής των εργαζομένων διέρρευσαν στο «Dark Web» αφού ένας υπολογιστής στο γραφείο πωλήσεων της Ταϊπέι μολύνθηκε από έναν ιό στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο κακόβουλος παράγοντας έχει απειλήσει την εταιρεία, ότι αν δεν πληρώσει τα λύτρα που ζήτησε θα διαρρεύσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Η Shionogi δήλωσε ότι δεν εντόπισε κάποια κακόβουλη δραστηριότητα στους υπολογιστές ή στους διακομιστές της στα εργαστήρια που βρίσκονται στην Ιαπωνία.

Ενώ οι κλινικές δοκιμές διεξάγονται στην Ταϊβάν, η θυγατρική δεν ασχολείται με θέματα που περιλαμβάνουν τεχνολογία αιχμής ή προσωπικές πληροφορίες, ανέφερε η εταιρεία.

Η Ιαπωνία δεν είναι η μοναδική χώρα που έχει παρατηρήσει επιθέσεις που σχετίζονται με ερευνητικά ιδρύματα που ασχολούνται με την ανάπτυξη εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Μια αμερικανική εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών δήλωσε τη Δευτέρα ότι ορισμένα ιαπωνικά ερευνητικά ιδρύματα που εμπλέκονται σε προγράμματα εμβολίων για τον κορωνοϊό, είχαν βιώσει κυβερνοεπιθέσεις από τον Απρίλιο. Με βάση τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, υποπτεύονται ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται μία κινεζική ομάδα hacking.

Οι επιθέσεις που χρησιμοποιούν ransomware, ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που κλειδώνει τα αρχεία και απειλεί να δημοσιεύσει τα δεδομένα του θύματος, εκτός εάν πληρωθούν λύτρα, έχουν αυξηθεί στην Ιαπωνία.

Ο Nobuo Miwa, πρόεδρος της εταιρείας ασφάλειας πληροφοριών S&J Corp. στο Τόκιο, προειδοποίησε ότι “οι πληροφορίες σχετικά με ένα εμβόλιο είναι ελκυστικές για τους εγκληματίες εκτός από τα χρήματα”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS