ΑρχικήyoutubeΜαθητής πηγαίνει στο κλειστό του σχολείο για το WiFi επειδή δεν έχει...

Μαθητής πηγαίνει στο κλειστό του σχολείο για το WiFi επειδή δεν έχει internet στο σπίτι

Ένας 9χρόνος μαθητής που φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο του Roswell του Νέου Μεξικού, πηγαίνει στο κλειστό δημοτικό του σχολείο για να κάνει τα μαθήματα του μέσω του WiFi του κτιρίου, επειδή δεν έχει πρόσβαση στο internet στο σπίτι.

Τα σχολεία στο Roswell Independent School District διεξάγουν τα μαθήματα διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του Covid-19.

internet WiFi

Η Angel Endecott λέει ότι ο γιος της Jonathon γίνεται δέκα ετών τον επόμενο μήνα και είναι ένα πολύ ανεξάρτητο παιδί. Ζουν κοντά στο σχολείο και ο Jonathon πηγαίνοέρχεται μόνος του στο σχολείο από πέρυσι.

Η Endecott, που εργάζεται στον τομέα του «home health», έχασε και τις δύο δουλειές της ταυτόχρονα λόγω του Covid-19. Επέστρεψε σε μια από τις δουλειές της, αλλά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το internet.

Είπε ότι ο γιος της χάρηκε όταν του είπε να πάει στο σχολείο για να συνδεθεί στο internet.

“Ήταν σαν να επιστρέφω στο σχολείο κανονικά και μπορούσα να είμαι ξανά σαν ένα κανονικό παιδί”, είπε ο μαθητής. Το ότι βρίσκεται έξω από το κτίριο του σχολείου του δίνει αυτή την αίσθηση, παρόλο που δεν βρίσκεται κοντά στους συμμαθητές του ή στους δασκάλους.

Η Endecott είπε ότι το σπίτι τους βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σχολείο, οπότε αυτή και ο σύζυγος της δεν ανησυχούσαν για την ασφάλεια του γιού τους.

“Ο διευθυντής, ο γραμματέας και μερικοί δάσκαλοι, έρχονται για να τον ελέγξουν και να δουν αν χρειάζεται κάτι”, είπε.

Μια δασκάλα, που εργάζεται στο σχολικό συγκρότημα, είπε ότι στεναχωρήθηκε πολύ όταν είδε τον Jonathon έξω από το σχολείο νωρίτερα αυτό το μήνα. Μοιράστηκε μια φωτογραφία του Jonathon με μια φίλη της, η οποία την δημοσίευσε στο Facebook αφού έλαβε την απαραίτητη άδεια από τη μαμά του.

Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο και κάποιος που το είδε προσφέρθηκε να πληρώσει το internet της οικογένειας Endecott για ένα χρόνο.

Η γυναίκα που δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook δημιούργησε έναν λογαριασμό GoFundMe για να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει και άλλα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο internet και να μπορέσουν να κάνουν τα διαδικτυακά τους μαθήματα.

Ο Jonathon είπε στο CNN ότι είναι σε θέση να μιλήσει με τους φίλους και τους συμμαθητές του μέσω του διαδικτύου και ότι το να είσαι στο σχολικό κτίριο μοιάζει περισσότερο με το να είσαι στο σχολείο. Είπε ότι το αγαπημένο του θέμα είναι η επιστήμη.

Η μαμά του είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος που πήγαινε στο σχολείο και δεν ήταν συνεχώς μαζί με τους γονείς του. Είπε ότι θα ήθελε να συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο ακόμα και αφού η οικογένεια του ξανάαποκτήσει πρόσβαση στο internet, αλλά το σχολείο είπε ότι θα χρειαζόταν να έχει έναν κηδεμόνα μαζί του.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS