Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 04:24
Αρχική inet CentOS 7 μια διανομή για όλες τις δουλειές αλλά όχι για όλους

CentOS 7 μια διανομή για όλες τις δουλειές αλλά όχι για όλους

CentOS 7: To λειτουργικό σύστημα CentOS αναπτύσσεται από μια κοινότητα συνεργατών ανοικτού κώδικα. Τυπικά οι χρήστες του CentOS είναι οι εταιρείες και άτομα που δεν χρειάζονται ισχυρή εμπορική υποστήριξη για το λειτουργικό τους σύστημα.

Το CentOS είναι ένα 100% συμβατό rebuild του Red Hat Enterprise Linux, που συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις της διανομής της Red Hat. Το CentOS είναι για αυτούς που χρειάζονται σταθερότητα σε ένα λειτουργικό σύστημα επιχειρηματικής κατηγορίας χωρίς το κόστος της πιστοποίησης και της υποστήριξης.CentOS 7

Από το 2014 η Red Hat χρηματοδοτεί το CentOS, κάτι που επιτρέπει στην ομάδα ανάπτυξης να διατηρεί τον open-source χαρακτήρα της.

Το CentOS 7 είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήση στο σπίτι, ακόμα και σε ένα φορητό υπολογιστή που δεν είναι φιλικός για Linux. Θα λειτουργήσει άψογα παρά τις προκλήσεις. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων είναι και το μειονέκτημα του CentOS, καθώς δεν διαθέτει την υποστήριξη του Red Hat Enterprise Linux.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι για σένα που τα θέλεις όλα έτοιμα.

Διαφορετικές διανομές διαθέτουν υποστήριξη out of the box για το hardware του υπολογιστή σας. Το Ubuntu και γενικότερα τα Ubuntoειδή είναι πιο φιλικά στα media, και διαθέτουν καλύτερη υποστήριξη για συνεργασία με smartphones. Το CentOS κάνει τα βασικά πολύ καλύτερα, και αυτό σημαίνει σταθερότητα, συνέπεια, αλλά και απόλυτη υποστήριξη για κάθε hardware.
Το CentOS διαθέτει την ιδιοσυγκρασία των επιχειρήσεων και δεν χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για περισσότερη σταθερότητα, αλλά όλα τα προβλήματα-προκλήσεις είναι επιλύσιμα. Μπορείτε να διορθώσετε τα πάντα, και δεν θα σας περιμένουν εκπλήξεις την επόμενη μέρα.

Εγκατέστησα το CentOS 7 σε ένα HP Pavilion g6. Θα πρέπει να αναφέρω ότι ξόδεψα αρκετή ενέργεια και χρόνο για να φέρω το λειτουργικό εκεί που το ήθελα.
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Όμως, η απόδοση του δεν παίζεται και σίγουρα το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο και τον χρόνο.

Επέλεξα την συγκεκριμένη διανομή γιατί ήθελα μια τοπική εγκατάσταση τον Plesk Panel, σε ένα μηχάνημα που χρησιμοποιώ για δοκιμές web hosting, και web development.

Αυτό σημαίνει ότι ήθελα ένα τοπικό web server με μια λειτουργική επιφάνεια εργασίας (επέλεξα Cinnamon) που διαθέτει τη λειτουργική συνέπεια του Red Hat.
Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την τελευταία διανομή του Fedora, αλλά επέλεξα τη σταθερότητα αντί των cutting edge εφαρμογών.

Χρειάστηκε πολύ δουλειά για μια σωστή υποστήριξη δικτύου και κάποια επιπλέον repos, για την προσθήκη νέου λογισμικού, κωδικοποιητών, drivers για άλλα συστήματα αρχείων και πρωτόκολλα, και ό, τι άλλο φαντάζεστε.

H εγκατάσταση του CentOS και η ρύθμιση του γίνεται μόνο μία φορά. Για μένα, αυτό είναι πολύ σημαντικό για μηχανήματα παραγωγής.

_______________________________________________

Το CentOS 7, δεν θα σας απογοητεύσει εφόσον έχετε διάθεση να χτίσετε ένα μηχάνημα όπως το θέλετε από την αρχή, ότι hardware και αν διαθέτετε. To CentOS 7 καταφέρνει να παραδώσει ένα σύστημα workstation που απλά λειτουργεί.
Να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι κάθε επιδιόρθωση μένει μόνιμα και δεν θα χαλάσει με την επόμενη ενημέρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.