ΑρχικήinetΠαρακολουθήστε το πρώτο 360o live stream της NASA

Παρακολουθήστε το πρώτο 360o live stream της NASA

Η NASA θα καλύψει ζωντανά την εκτόξευση μίας Orbital Cygnus αποστολής ανεφοδιασμού του διαστημικού σταθμού ISS, μεταφέροντάς σας στην εξέδρα εκτόξευσης με βίντεο 360 μοιρών.

nasa

Για πρώτη φορά, ο οργανισμός θα μεταδώσει ζωντανά βίντεο 360 μοιρών της εκτόξευσης πυραύλου από το κανάλι του στο Youtube NASATelevision σήμερα στις 18 Απριλίου και ώρα 18:00 το απόγευμα.

Η NASA, o Orbital ATK και ο United Launch Alliance (υπεύθυνοι για την κατασκευή του πυραύλου Atlas V που θα μεταφέρει το Cygnus στο διαστημικό σταθμό) τοποθετούν τέσσερις υπερ-ευρυγώνιες κάμερες (fisheye) στην εξέδρα, περίπου 100 μέτρα από τον πύραυλο. Σε κοντινή απόσταση, ένας υπολογιστής προστατευμένος μέσα σε ένα κουτί, από την έκρηξη, θα στέλνει εικόνες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Όπως και με κάθε βίντεο 360 μοιρών, μπορείτε να το δείτε στον υπολογιστή σας και να παίξετε με τον δείκτη του ποντικιού σας για να δείτε μία πανοραμική όψη. Φυσικά αν το δείτε με VR Headset θα νιώσετε σαν να είσαστε πραγματικά στην ζώνη εκτόξευσης.

Η μετάδοση γύρω στις 11:01 π.μ. EDT, δηλαδή γύρω στις 18:01 ώρα Ελλάδας, 10 λεπτά πριν ξεκινήσει η εκτόξευση του Atlas V. Το βίντεο θα είναι περίπου ένα λεπτό πίσω, αφού ο υπολογιστής πρέπει να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS