ΑρχικήsecurityΤο Ιράν αποκάλυψε κυβερνοεπιθέσεις σε δύο κυβερνητικές υπηρεσίες του

Το Ιράν αποκάλυψε κυβερνοεπιθέσεις σε δύο κυβερνητικές υπηρεσίες του

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, η αρχή στον τομέα της κυβερνοασφάλειας της χώρας αποκάλυψε ότι δύο κυβερνητικές υπηρεσίες επλήγησαν από κυβερνοεπιθέσεις αυτήν την εβδομάδα.

Ιράν

Η κρατική εφημερίδα IRAN αποκάλυψε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις έλαβαν χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι ιρανικές αρχές ερευνούν τις επιθέσεις, καθώς λέγεται ότι μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις.

Μετά τις κυβερνοεπιθέσεις, και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες του Ιράν έκλεισαν προσωρινά κάποιες διαδικτυακές υπηρεσίες ως προληπτικό μέτρο.

Η υπεύθυνη αρχή για την κυβερνοασφάλεια στο Ιράν δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις, ούτε τις έχει αποδώσει σε συγκεκριμένη hacking ομάδα.

Το Ιράν έχει πει κι άλλες φορές ότι έχει πέσει θύμα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Για παράδειγμα, το Δεκέμβριο του 2019, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Ιράν ανακοίνωσε ότι οι υποδομές του Υπουργείου είχαν δεχτεί επίθεση δύο φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα.

Εκείνη την εποχή, ο Ιρανός υπουργός Mohammad Javad Azari-Jahromi είπε ότι η επίθεση εξουδετερώθηκε από τους φορείς της εθνικής κυβερνοασφάλειας. Είχε μάλιστα συνδέσει την επίθεση με την κινεζική hacking ομάδα APT27, που επιτίθεται σε άλλες χώρες για τη συλλογή πληροφοριών, που δίνει στην κυβέρνησή της.

Τον Οκτώβριο του 2019, το Ιράν ανακοίνωσε ότι φοβόταν αντίποινα από δυτικές χώρες, που το κατηγορούσαν για την πραγματοποίηση φυσικών επιθέσεων και κυβερνοεπιθέσεων εναντίον των υποδομών τους και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

κυβερνοεπιθέσεις

Εκείνη την εποχή, μέλος της ιρανικής κυβέρνησης είχε πει ότι η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον ξεκίνησε έναν οικονομικό πόλεμο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας ως αντίποινα για τη ρίψη ενός αμερικανικού drone και για επιθέσεις εναντίον πετρελαιοφόρων. Οι ΗΠΑ είχαν κατηγορήσει το Ιράν γι’ αυτές τις ενέργειες.

Σύμφωνα με το Securityaffairs, οι εντάσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον έχουν αυξηθεί από το 2018 όταν ο Πρόεδρος Trump επέβαλε νέες κυρώσεις στο Ιράν. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν ο κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός Qasem Soleimani έχασε τη ζωή του μετά από αμερικανική επίθεση.

Τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) είχε πει ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθούν κυβερνοεπιθέσεις από το Ιράν, ως αντίποινα για το θάνατο του στρατηγού Suleimani.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS