ΑρχικήsecurityΗ κυβερνοεπίθεση στο συμβούλιο του Λονδίνου εξακολουθεί να έχει «σημαντικό αντίκτυπο»

Η κυβερνοεπίθεση στο συμβούλιο του Λονδίνου εξακολουθεί να έχει «σημαντικό αντίκτυπο»

Το Hackney Council του Λονδίνου δήλωσε ότι μια κυβερνοεπίθεση που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συνεχίζει να έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στις υπηρεσίες της.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το συμβούλιο του βόρειου Λονδίνου δήλωσε ότι ήταν ο στόχος μιας σοβαρής επίθεσης στον κυβερνοχώρο, η οποία επηρέασε πολλές από τις υπηρεσίες και τα συστήματα IT της.

“Η επίθεση συνεχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις υπηρεσίες του συμβουλίου και ζητάμε από τους κατοίκους να μην επικοινωνήσουν μαζί μας εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο”, ανέφερε.

κυβερνοεπίθεση
Η κυβερνοεπίθεση στο συμβούλιο του Λονδίνου εξακολουθεί να έχει «σημαντικό αντίκτυπο»

Σε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση, το συμβούλιο δήλωσε ότι το προσωπικό του συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, την Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων, εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και το Υπουργείο Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διερευνήσουν και να κατανοήσουν τον αντίκτυπο της κυβερνοεπίθεσης στους servers του. Έχει επίσης αναφέρει το περιστατικό στο Γραφείο του Information Commissioner.

Κατανοούμε ότι οι κάτοικοι θα ανησυχούν για τον κίνδυνο για τα δεδομένα τους και συνεργαζόμαστε στενά με τον ICO, τις αστυνομικές υπηρεσίες και άλλους εμπειρογνώμονες. Δεσμευόμαστε να μοιραστούμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένου του τι ενέργειες μπορεί να χρειαστεί να κάνουν οι κάτοικοι, δήλωσε το συμβούλιο.

Η φύση της κυβερνοεπίθεσης, πότε συνέβη και ποιες υπηρεσίες επηρεάζονται, εξακολουθούν να μην έχουν διευκρινιστεί.

Το συμβούλιο είπε ότι μαθαίνει περισσότερα για την κυβερνοεπίθεση, αλλά είπε ότι είχε αποφασίσει να μην μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το στάδιο “προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν βοηθά ακούσια τους επιτιθέμενους”.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS