ΑρχικήsecurityΠληροφορίες ασθενών του Froedtert Health κλάπηκαν λόγω παραβίασης δεδομένων

Πληροφορίες ασθενών του Froedtert Health κλάπηκαν λόγω παραβίασης δεδομένων

Η Froedtert Health ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προσωπικές πληροφορίες των ασθενών της έχουν διαρρεύσει λόγω της παραβίασης δεδομένων στην Blackbaud.

Froedtert Health

Η εταιρεία Froedtert, η οποία διευθύνει το νοσοκομείο Froedtert στο Wauwatosa μαζί με το Ιατρικό Κολλέγιο του Ουισκόνσιν, δήλωσε ότι οι κλεμμένες πληροφορίες δεν περιλαμβάνουν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και πιστωτικές κάρτες ή άλλα οικονομικά στοιχεία.

Ωστόσο σύμφωνα με την Froedtert Health, τα δεδομένα που κλάπηκαν ενδέχεται να περιλαμβάνουν ονόματα ασθενών, διευθύνσεις, ονόματα παρόχων, ημερομηνίες επισκέψεων ασθενών, αριθμούς ιατρικών αρχείων και ημερομηνίες γέννησης.

Η παραβίαση δεδομένων πραγματοποιήθηκε εναντίον της Blackbaud Inc., μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες cloud computing και λογισμικού για ΜΚΟ, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και ιδρύματα, κυρίως για την συγκέντρωση δωρεών.

Σύμφωνα με δήλωση της Froedtert, η Blackbaud άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες της για μια απόπειρα επίθεσης ransomware που βρισκόταν σε εξέλιξη εναντίον της στις 16 Ιουλίου. Η έρευνα της Blackbaud διαπίστωσε αργότερα ότι τα δεδομένα αφαιρέθηκαν από τα συστήματά της μεταξύ 7 Φεβρουαρίου 2020 και 20 Μαΐου 2020.

health

Περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 19 Αυγούστου, τόσο η Froedtert όσο και το Ιατρικό Κολλέγιο, έκαναν τη δική τους έρευνα κα διαπίστωσαν ότι τα κλεμμένα δεδομένα ενδέχεται να περιλαμβάνουν πληροφορίες των ασθενών τους.

Η Blackbaud ενημέρωσε την Froedtert ότι μετά το περιστατικό επιδιόρθωσε την ευπάθεια που οδήγησε στην παραβίαση ασφάλειας και ότι βελτιώνει συνεχώς την ασφάλειά της. Η Blackbaud δήλωσε περαιτέρω ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τα κλεμμένα δεδομένα δεν θα “καταχραστούν, διαδοθούν ή δημοσιοποιηθούν με οποιοδήποτε τρόπο.”

Η Froedtert έχει δηλώσει ότι η ασφάλεια των πληροφοριών των ασθενών της είναι η κορυφαία προτεραιότητά της και ότι “ζητά συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να έχει προκλειθεί.” Η Froedtert δημιούργησε επίσης ένα ειδικό τηλεφωνικό κέντρο, όπου οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό παραβίασης ασφαλείας από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS