ΑρχικήsecurityΑγωγή εναντίον της C-Planet IT Solutions λόγω παραβίασης δεδομένων

Αγωγή εναντίον της C-Planet IT Solutions λόγω παραβίασης δεδομένων

Η C-Planet IT Solutions Ltd, έχει λάβει μια αγωγή για παραβίαση των νόμων περί προστασίας δεδομένων, μετά από μια διαρροή ορισμένων ονομάτων, διευθύνσεων και στοιχείων ταυτότητας περισσότερων από 330.000 πολιτών της Μάλτας, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

C-Planet IT Solutions

Η αγωγή υποβλήθηκε από 620 ενάγοντες, μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Daphne Caruana Galizia και της NGO Repubblika.

Η αγωγή ζητά από το Δικαστήριο να υπολογίσει και να αποζημιώσει τις ζημίες που υπέστησαν οι ενάγοντες ως αποτέλεσμα της παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού 2018/679 («GDPR»).

Η παραβίαση αφορούσε μια βάση δεδομένων ψηφοφόρων, που είχε στην κατοχή της η C-Planet IT Solutions. Περιείχε προσωπικά στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία ταυτότητας περισσότερων από 330.000 πολιτών της Μάλτας, περίπου το 75% του πληθυσμού της χώρας.

Η εταιρεία που κατηγορείται, ανήκει στον Philip Farrugia, πρώην διευθυντή παραγωγής στα μέσα ενημέρωσης του Εργατικού Κόμματος, One Productions. Συνδέεται επίσης συγγενικά με τον Κοινοβουλευτικό Γραμματέα για τα κονδύλια της ΕΕ, Stefan Zrinzo Azzopardi.

Εκτός όμως από τις προσωπικές πληροφορίες που διέρρευσαν, τα δεδομένα περιλάμβαναν επίσης ένα τμήμα που περιείχε στοιχεία σχετικά με τα πολιτικά φρονήματα των ψηφοφόρων. Η υπηρεσία παρακολούθησης που ανακάλυψε τη διαρροή, δήλωσε ότι τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα για πρόσβαση σε όλους, χωρίς την ανάγκη κωδικού πρόσβασης ή κάποιας άλλης αναγνώρισης στοιχείων.

Μετά την αποκάλυψη της τεράστιας παραβίασης δεδομένων, η εταιρεία προσπάθησε να υποβιβάσει τη σοβαρότητα της διαρροής, αναφέροντάς το ως ένα απλό «ατύχημα». Ανέφερε επίσης ότι δεν θα απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, επειδή οι εν λόγω πληροφορίες ήταν «παλιές».

Οι δικηγόροι Antonio Ghio, Carl Grech, Deo Falzon, Sarah Cannataci και Michael Zammit Maempel ήταν εκείνοι που υπέγραψαν την αίτηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS