ΑρχικήsecurityΑγωγή κατά της Claire’s για παραβίαση δεδομένων

Αγωγή κατά της Claire’s για παραβίαση δεδομένων

Η δημοφιλής εταιρεία Claire’s Stores, που διαθέτει καταστήματα σε όλο τον κόσμο, έλαβε μία αγωγή, μετά από αναφορά παραβίασης δεδομένων τον περασμένο Ιούλιο.

Claire's

Η αγωγή κατατέθηκε από τους δικηγόρους του Wolf Haldenstein, στις 18 Σεπτεμβρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου.

Η εταιρεία είχε ενημερώσει νωρίτερα τόσο τους πελάτες της όσο και τους γενικούς εισαγγελείς ότι κακόβουλοι παράγοντες είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημά της και να συγκεντρώσει πληροφορίες των πελατών, τουλάχιστον από τις 7 Απριλίου έως τις 12 Ιουνίου του έτους.

«Οι κλεμμένες πληροφορίες έχουν μεγάλη αξία για τους hackers λόγω της πληρότητάς τους και των αριθμών που εμπλέκονται: Είναι πιθανό ότι αυτή η παραβίαση οδήγησε στην κλοπή όλων των στοιχείων της κάρτας πληρωμής για δεκάδες χιλιάδες πελάτες», αναφέρει η αγωγή.

«Για παράδειγμα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουάσιγκτον αναφέρει ότι 1.166 κάτοικοι της πολιτείας επηρεάστηκαν και ο Γενικός Εισαγγελέας της Ιντιάνα αναφέρει ότι οι επηρεαζόμενοι αγγίζουν τους 1.257.»

Ωστόσο, η αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της εταιρείας δεν ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες των πελατών χρησιμοποιήθηκαν από τρίτους για κακόβουλες ενέργειες. Η αγωγή είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της Claire’s να προστατεύσει επιτυχώς τα δεδομένα των πελατών της και επίσης να τους προειδοποιήσει σχετικά με την «ανεπαρκή ασφάλεια των πληροφοριών τους».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS