ΑρχικήsecurityAnthem: 142.000 $ στο Ουισκόνσιν για παραβίαση ασφαλείας

Anthem: 142.000 $ στο Ουισκόνσιν για παραβίαση ασφαλείας

Όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Josh Kaul, η δημοφιλής ασφαλιστική εταιρεία Anthem, θα πληρώσει το ποσό των 142.000 $ στο Ουισκόνσιν, προκειμένου να διευθετήσει μία υπόθεση μαζικής παραβίασης δεδομένων το 2014, η οποία επηρέασε ένα μεγάλο αριθμό πολιτειών.

Anthem

Το γραφείο του Kaul έκανε μία δήλωση σχετικά με μια παραβίαση που επηρέασε 1.744.732 κατοίκους του Ουισκόνσιν και πιθανόν να έχει εκθέσει προσωπικές πληροφορίες όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις κατοικιών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνου και άλλα.

Συνολικά, 78,8 εκατομμύρια Αμερικανοί επηρεάστηκαν από την παραβίαση, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την έναρξη μίας κοινής έρευνας μεταξύ 43 κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Ουισκόνσιν, εξήγησε ο Kaul. Αυτή η έρευνα οδήγησε σε μια διευθέτηση ύψους 39,5 εκατομμυρίων δολαρίων προς όλες τις πολιτείες, από την οποία θα πάρει το μερίδιό του και το Ουισκόνσιν. Η Anthem συμφώνησε επίσης σε πολλαπλές διατάξεις ασφάλειας δεδομένων.

«Οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη βλάβη στους καταναλωτές. Οι εταιρείες που συλλέγουν τα προσωπικά στοιχεία πολιτών πρέπει να τα προστατεύουν με μεγάλη ευλάβεια», είπε ο Kaul.

Σύμφωνα με το κρατικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ως μέρος της συμφωνίας, η Anthem συμφώνησε να μην παρουσιάζει εσφαλμένα δεδομένα σχετικά με το πόσο προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες, να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφαλείας, να πληροί συγκεκριμένες απαιτήσεις ασφαλείας, όπως έλεγχο ταυτότητας και κρυπτογράφηση δύο παραγόντων και να υποβάλει σε αξιολογήσεις τρίτους συνεργάτες της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Kaul σημειώνει ότι η Anthem προσέφερε επίσης στους Αμερικανούς πελάτες της δύο χρόνια παρακολούθησης πιστώσεων. Επιπλέον, η εταιρεία είναι μέλος ενός διακανονισμού που δημιούργησε ένα ταμείο 115 εκατομμυρίων δολαρίων, για την επιπρόσθετη παρακολούθηση πιστώσεων, πληρωμών σε μετρητά έως 50 $ και αποζημιώσεων για απώλειες από τους καταναλωτές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS