ΑρχικήsecuritySeyfarth Shaw: Η διεθνής δικηγορική εταιρεία υπέστη ransomware επίθεση

Seyfarth Shaw: Η διεθνής δικηγορική εταιρεία υπέστη ransomware επίθεση

Η διεθνής δικηγορική εταιρεία “Seyfarth Shaw” ανακοίνωσε χθες ότι δέχτηκε ransomware επίθεση μέσα στο Σαββατοκύριακο. Με περισσότερους από 900 δικηγόρους σε 17 γραφεία στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, η εταιρεία είχε πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα έσοδα το 2019, ενώ συγκαταλέγεται στις 100 κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες του κόσμου.

Seyfarth Shaw διεθνής δικηγορική εταιρεία

Η ransomware επίθεση έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, με την Seyfarth Shaw να την περιγράφει ως «εξελιγμένη και επικίνδυνη επίθεση με malware». Ο χρόνος είναι τυπικός για τις κυβερνοεπιθέσεις, ειδικά για τις ransomware, δεδομένου ότι οι εταιρείες έχουν λιγότερους υπαλλήλους να δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της για την επίθεση, η διεθνής δικηγορική εταιρεία ανέφερε ότι, από όσο γνωρίζει, πολλές άλλες οντότητες «χτυπήθηκαν» ταυτόχρονα από την ίδια ransomware επίθεση.

Seyfarth Shaw διεθνής δικηγορική εταιρεία

Η Seyfarth Shaw δήλωσε ότι τα συστήματα παρακολούθησής της εντόπισαν τη μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα και το τμήμα πληροφορικής διέκοψε άμεσα τη διάδοση του malware. Ωστόσο, η δικηγορική εταιρεία εξήγησε πως αυτά τα βήματα δεν εμπόδισαν την κρυπτογράφηση αρχείων σε πολλά από τα συστήματά της. Έτσι, οι κρυπτογραφημένοι υπολογιστές τέθηκαν προληπτικά εκτός λειτουργίας.

Επιπλέον, η Seyfarth Shaw τόνισε ότι οι πελάτες της παραμένουν η πρώτη της προτεραιότητα και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών τους, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να τους παρέχει τις υπηρεσίες της. Πρόσθεσε ακόμη ότι συνεργάζεται με το FBI και εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να επαναφέρει τα συστήματά της στο διαδίκτυο όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά και με ασφάλεια.

ransomware επίθεση

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσο καταστροφική ήταν αυτή η ransomware επίθεση. Ωστόσο, η Seyfarth Shaw επεσήμανε ότι δεν εντόπισε στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι οι εισβολείς είχαν πρόσβαση ή έκλεψαν δεδομένα πελατών ή εταιρειών.

Η Seyfarth Shaw ανακοίνωσε ότι το σύστημα email της είναι επί του παρόντος εκτός λειτουργίας, αλλά το τηλεφωνικό της σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Επιπλέον, όπως αναφέρει το BleepingComputer, οι πελάτες μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία μέσω μιας online φόρμας επικοινωνίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS