ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων αναφέρθηκε από την Geisinger

Παραβίαση δεδομένων αναφέρθηκε από την Geisinger

Η Geisinger είναι ένα ακόμα θύμα στην μακριά λίστα της Blackbaud. Όπως ενημέρωσε τους ασθενείς του, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης έχει επηρεαστεί από την επίθεση που δέχτηκε η Blackbaud και ενδέχεται ορισμένα δεδομένα να έχουν διαρρεύσει.

Geisinger

Η Blackbaud, ένας δημοφιλής πάροχος υπηρεσιών cloud computing που απευθύνεται κυρίως σε μη κερδοσκοπικούς και άλλους οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Geisinger Foundation, ειδοποίησε το ίδρυμα σχετικά με την παραβίαση.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης:

Η Blackbaud ενημέρωσε τη Geisinger ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο απέκτησε πρόσβαση στα συστήματα της Blackbaud μεταξύ 7 Φεβρουαρίου και 20 Μαΐου και έλαβε αντίγραφα ασφαλείας των βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιούν οι πελάτες της Blackbaud, συμπεριλαμβανομένης της βάσης δεδομένων που διαχειρίζεται τις πληροφορίες δωρητών της Geisinger.

Η Geisinger ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι η βάση δεδομένων περιείχε ορισμένες πληροφορίες για τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων, των ημερομηνιών γέννησης, της ηλικίας, του φύλου, των ημερομηνιών θεραπείας, των υπηρεσιών, των θεραπόντων ιατρών και / ή των αριθμών ιατρικών αρχείων.

Οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, οι αριθμοί οικονομικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών δεν περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων και δεν εμπλέκονται στο περιστατικό. Επίσης, η παραβίαση ασφαλείας δεν περιελάμβανε πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας της Geisinger.

Η Geisinger δημιούργησε ένα ειδικό τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς που έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό μπορούν να καλούν και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση και τα δεδομένα τους.

Οι ασθενείς πρέπει να ελέγξουν τις δηλώσεις που έλαβαν από τον ιατρικό τους πάροχο και να επικοινωνήσουν αμέσως με τον πάροχο εάν εντοπίσουν τυχόν υπηρεσίες που δεν έλαβαν, αναφέρει το δελτίο τύπου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS