ΑρχικήsecurityMicrosoft: Απενεργοποιήστε το επισφαλές JScript στον Internet Explorer

Microsoft: Απενεργοποιήστε το επισφαλές JScript στον Internet Explorer

Η Microsoft λέει ότι οι πελάτες μπορούν πλέον να απενεργοποιήσουν την εκτέλεση του JScript (JScript.dll) στον Internet Explorer 11 μετά την εγκατάσταση των μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας των Οκτωβρίου 2020 των Windows.

Το JScript είναι μια παλαιότερη εφαρμογή της Microsoft για τις προδιαγραφές της γλώσσας ECMAScript με τη μορφή μιας μηχανής Active Scripting.

Internet Explorer Microsoft

Η προσθήκη μιας επιλογής για απενεργοποίηση της εκτέλεσης του JScript είναι μια τεράστια βελτίωση της ασφάλειας, δεδομένου ότι επιτρέπει στους IT admins να παρέχουν στους χρήστες τους μια πιο ασφαλή εμπειρία περιήγησης σε εταιρικά περιβάλλοντα όπου το IE11 εξακολουθεί να είναι το πρόγραμμα περιήγησης ιστού επιλογών για λύσεις παλαιού λογισμικού.

“Ο αποκλεισμός του Jscript συμβάλλει στην προστασία από κακόβουλους παράγοντες που στοχεύουν τη μηχανή δέσμης ενεργειών JScript διατηρώντας παράλληλα την παραγωγικότητα του χρήστη καθώς οι βασικές υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν ως συνήθως”, εξηγεί η Microsoft.

Πως να απενεργοποιήσετε το JScript

Πρώτα απ ‘όλα, για να μπορέσετε να απενεργοποιήσετε την εκτέλεση JScript στον Internet Explorer θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την αθροιστική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας IE που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 (ή νεότερη).

Επιπλέον, πριν από την απενεργοποίηση της εκτέλεσης IE JScript στα Windows 8, Windows 8.1 και Windows 10 εκδόσεις 1507 έως 1709, πρέπει να είναι ενεργοποιημένη χρησιμοποιώντας ένα κλειδί ελέγχου δυνατότητας του internet – οι οδηγίες για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου κλειδιού είναι διαθέσιμες εδώ.

Για να απενεργοποιήσετε την εκτέλεση IE JScript με μη αυτόματο τρόπο στον Internet Explorer για Internet Zone και Restricted Sites Zone, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη διαδικασία:

1.Κάντε κλικ στο κουμπί Start, κάντε κλικ στην επιλογή Run, πληκτρολογήστε regedt32 ή regedit και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ok.

2.Για να απενεργοποιήσετε την εκτέλεση JScript στο Internet Zone, εντοπίστε το ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου στον Registry Editor:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3\140D

Για να απενεργοποιήσετε την εκτέλεση JScript στο Restricted Sites Zone, εντοπίστε το ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου στον Registry Editor:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4\140D

3.Κάντε δεξί κλικ στο κατάλληλο δευτερεύον κλειδί μητρώου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Modify.

4.Στο πλαίσιο διαλόγου Edit DWORD (32-bit) Value, πληκτρολογήστε 3.

5.Κάντε κλικ στο κουμπί OK και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του Internet Explorer.

Μετά από αυτό, ο Internet Explorer δεν θα εκτελεί πλέον το JScript από ιστότοπους που χρησιμοποιούν λειτουργίες εγγράφων παλαιού τύπου IE (IE9 και παλαιότερες εκδόσεις), καθώς και από αυτές που βρίσκονται στο Internet Zone ή στο Restricted Sites Zone.

Για να ενεργοποιήσετε ξανά την εκτέλεση JScript για έναν ή και τους δύο sones ασφαλείας, θα πρέπει να ορίσετε την τιμή του αντίστοιχου δευτερεύοντος κλειδιού μητρώου σε 0 και να επανεκκινήσετε τον Internet Explorer για την αλλαγή που θα εφαρμοστεί.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS