ΑρχικήsecurityΧιλιάδες μαθητές του K-12 έπεσαν θύματα παραβίασης δεδομένων

Χιλιάδες μαθητές του K-12 έπεσαν θύματα παραβίασης δεδομένων

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε την τρέχουσα εβδομάδα, από το Government Accountability Office, αποκάλυψε ότι χιλιάδες μαθητές του προγράμματος K-12 έχουν πέσει θύματα 99 παραβιάσεων ασφαλείας που έχουν πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 4 χρόνια.  

K-12

Ανάμεσα στις πληροφορίες που κλάπηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν τα ακαδημαϊκά στοιχεία των μαθητών του K-12, συμπεριλαμβανομένων των βαθμολογιών αξιολόγησης και των ειδικών αρχείων εκπαίδευσης. Στη δεύτερη θέση ανήκαν αρχεία που περιείχαν προσωπικές πληροφορίες των μαθητών, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων που διεξήχθη για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Μάιο του 2020.

Τα βασικότερα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι οι πλουσιότερες, μεγαλύτερες και προαστιακές περιοχές ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν μία παραβίαση στα συστήματά τους, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε από το Cybersecurity Resource Center στον κυβερνοχώρο.

«Οι παραβιάσεις ήταν είτε τυχαίες είτε εκ προθέσεως, αν και μερικές φορές η πρόθεση ήταν άγνωστη, με τους υπαλλήλους του σχολείου, τους μαθητές και τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο να είναι οι συνήθεις υπαίτιοι αυτών», ανέφερε η έκθεση. «Οι αναφορές για παραβιάσεις από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ήταν σπάνιες, αλλά περιελάμβαναν απόπειρες κλοπής προσωπικών αναγνωρίσιμων πληροφοριών.»

Καθώς τα σχολεία βασίζονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία για τις διάφορες εργασίες που θέλουν να φέρουν εις πέρας, συλλέγουν περισσότερα δεδομένα των μαθητών τους, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πληροφορίες τους, προειδοποιεί η έκθεση. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν ένας ακόμα παράγοντας που συντέλεσε στην αύξηση των περιστατικών παραβίασης.

Φέτος το καλοκαίρι, το FBI προειδοποίησε για πιθανές νέες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, καθώς τα σχολεία άρχισαν να περνάνε στην εικονική μάθηση. Μετά από αυτήν την προειδοποίηση, περιοχές όπως το σχολικό σύστημα Fairfax County κοντά στην Ουάσιγκτον, έπεσαν θύματα επιθέσεων ransomware και ένας έφηβος της περιοχής του Μαϊάμι εμπόδισε χιλιάδες μαθητές και προσωπικό από την πρόσβαση στα μαθήματα κατά την πρώτη εβδομάδα της διαδικτυακής διδασκαλίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS