ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft διορθώνει ζητήματα σύνδεσης στο internet των Windows 10

Η Microsoft διορθώνει ζητήματα σύνδεσης στο internet των Windows 10

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα προαιρετική ενημερωμένη έκδοση προεπισκόπησης που διορθώνει δύο σφάλματα που εμποδίζουν τη σύνδεση των χρηστών των Windows 10 2004 στο internet.

Τον Ιούλιο, αναφέραμε ότι οι χρήστες των Windows 10 είδαν το μήνυμα «No Internet» στον Network Connectivity Status Indicator (NCSI), παρόλο που το internet τους λειτούργησε καλά.

Windows 10 internet

Για τους περισσότερους χρήστες, το παραπάνω σφάλμα είναι πιο ενοχλητικό από οτιδήποτε άλλο, αλλά οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα Windows API για τον εντοπισμό της κατάστασης σύνδεσης στο internet ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Κατά την εκκίνηση αυτών των τύπων προγραμμάτων, οι χρήστες ενδέχεται να λάβουν σφάλματα “Please connect your device to the internet”, τα οποία εμποδίζουν την λειτουργία της εφαρμογής.

Εκτός από το πρόβλημα στον NCSI, οι χρήστες των Windows 10 2004 με μόντεμ WWAN LTE δεν μπορούσαν να συνδεθούν στο internet, ακόμη και αν η κατάσταση του NCSI έδειχνε ότι ήταν συνδεδεμένοι.

Ζητήματα που επιδιορθώθηκαν στη νέα ενημέρωση των Windows 10 2004

Στη νέα προαιρετική ενημέρωση προεπισκόπησης των Windows 10 2004 KB4577063 που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα, η Microsoft έχει επιλύσει και τα δύο ζητήματα.

  • Αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που ενδέχεται να εμποδίσει το άνοιγμα εφαρμογών ή να προκαλέσει άλλα σφάλματα όταν οι εφαρμογές χρησιμοποιούν API των Windows για έλεγχο της σύνδεσης στο internet και το εικονίδιο δικτύου εμφανίζει εσφαλμένα την ένδειξη “No internet access” στην περιοχή των ειδοποιήσεων. Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται εάν χρησιμοποιείτε group policy ή διαμόρφωση τοπικού δικτύου για να απενεργοποιήσετε την ενεργή ανίχνευση για το Network Connectivity Status Indicator (NCSI). Αυτό συμβαίνει επίσης εάν η ενεργή ανίχνευση αποτύχει να χρησιμοποιήσει έναν proxy και οι παθητικοί ανιχνευτές αποτύχουν να εντοπίσουν τη σύνδεση στο internet.
  • Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με ορισμένα μόντεμ WWAN LTE που ενδέχεται να μην εμφανίζουν την σύνδεση στο internet στην περιοχή ειδοποιήσεων μετά την αφύπνιση ή την αδρανοποίηση. Επιπλέον, αυτά τα μόντεμ ενδέχεται να μην μπορούν να συνδεθούν στο internet.

Τώρα που το πρόβλημα του μόντεμ WWAN LTE έχει επιδιορθωθεί, η αναμονή συμβατότητας έχει αφαιρεθεί και οι χρήστες που επηρεάζονται δεν μπορούν να αναβαθμίσουν σε Windows 10 2004.

Για να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση KB4577063, θα πρέπει να εκκίνησετε το Windows Update και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο “View optional updates”, όπως φαίνεται παρακάτω.

Όταν ανοίξει η οθόνη των Optional updates, αναπτύξτε την ενότητα ” Other updates ” και θα δείτε την ενημερωμένη έκδοση KB4577063 διαθέσιμη για εγκατάσταση.

Μόλις εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση και επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να έχετε ξανά πρόσβαση στο internet.

Εάν επιλέξετε να μην εγκαταστήσετε την προαιρετική ενημερωμένη έκδοση προεπισκόπησης KB4577063, αυτές οι ενημερώσεις κώδικα θα μεταφερθούν στις υποχρεωτικές αθροιστικές ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο των ενημερωμένων εκδόσεων ενημέρωσης κώδικα του Οκτωβρίου 2020.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS