ΑρχικήsecurityCloudflare: Στέλνει DDoS Alerts για ιστότοπους που δέχονται επίθεση

Cloudflare: Στέλνει DDoS Alerts για ιστότοπους που δέχονται επίθεση

Το Cloudflare επιτρέπει τώρα στους πελάτες του να δημιουργούν alerts που τους προειδοποιούν όταν οι ιστότοποί τους δέχονται επίθεση DDoS.

Σε μια επίθεση DDoS, ένας εισβολέας «πλημμυρίζει» έναν διακομιστή ή μια σύνδεση στο διαδίκτυο με περισσότερα αιτήματα από όσα μπορεί να χειριστεί. Αυτός ο βομβαρδισμός αιτημάτων καθιστά την υπηρεσία μη διαθέσιμη και η εταιρεία (ή το άτομο) αντιμετωπίζει διακοπή λειτουργίας.

Cloudflare: Στέλνει DDoS Alerts για ιστότοπους που δέχονται επίθεση
Cloudflare: Στέλνει DDoS Alerts για ιστότοπους που δέχονται επίθεση

Το Clοudflare προσέφερε πάντοτε προστασία DDoS ως μία από τις βασικές προσφορές του, αλλά αν ο κάτοχος ή ο διαχειριστής ενός ιστότοπου δεν χρησιμοποιούσε ενεργά τον ιστότοπό του ή χρησιμοποιούσε εργαλεία παρακολούθησης, δεν ήξερε ότι η υπηρεσία του δέχτηκε επίθεση.

Χθες, το Cloudflare ανακοίνωσε ότι όλοι οι πελάτες με πληρωμή μπορούν πλέον να διαμορφώσουν alerts που τους ειδοποιούν όταν ένας ιστότοπος που διαχειρίζονται βρίσκεται υπό επίθεση DDoS.

Ανάλογα με τον λογαριασμό επί πληρωμή που έχετε στο Clοudflare, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω email ή PageDuty.

Υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τύποι DDoS που μπορείτε να λάβετε ειδοποίηση – HTTPS DDoS και L3 / L4 επιθέσεις. Η διαθεσιμότητα κάθε τύπου ειδοποίησης εξαρτάται από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε με το Cloudflare.

Δυστυχώς, το Clοudflare δεν παρέχει τρόπο δημιουργίας δοκιμαστικής ειδοποίησης για να δει πώς θα λειτουργεί η ειδοποίηση με προσαρμοσμένα συστήματα ειδοποιήσεων ή κείμενα SMS.

Cloudflare: Στέλνει DDoS Alerts για ιστότοπους που δέχονται επίθεση

Δημιουργήσετε ένα Cloudflare DDoS alert

1.Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου Cloudflare στη διεύθυνση https://dash.cloudflare.com.

2.Στο επάνω μέρος του πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στην ενότητα «Ειδοποιήσεις».

3.Στην ενότητα Ειδοποιήσεις, κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία».

4.Επιλέξτε τον τύπο ειδοποίησης DDoS που θέλετε. Για τους περισσότερους πελάτες που χρησιμοποιούν το Cloudflare για την προστασία ενός ιστότοπου, θα βλέπετε μόνο «HTTP DDoS Attack Alert».

5.Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί «Επόμενο».

6.Στην επόμενη οθόνη, δώστε στην ειδοποίηση ένα όνομα και προαιρετική περιγραφή. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικές διευθύνσεις email ή άλλες μεθόδους ειδοποίησης που πρέπει να χρησιμοποιεί η ειδοποίηση.

7.Όταν τελειώσετε, πατήστε το κουμπί «Δημιουργία» για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της ειδοποίησης.

Μόλις δημιουργηθεί το alert, όταν το Cloudflare εντοπίσει ότι ο ιστότοπος ή η υπηρεσία σας δέχεται επίθεση DDoS, θα στείλει την ειδοποίηση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS