ΑρχικήinetΒουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ: Προτείνει περισσότερο έλεγχο για μονοπωλιακές πρακτικές στις big tech...

Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ: Προτείνει περισσότερο έλεγχο για μονοπωλιακές πρακτικές στις big tech εταιρείες

Η υποεπιτροπή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πρότεινε μια σειρά πρόσθετων αντιμονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων, ώστε να περιοριστούν οι μονοπωλιακές πρακτικές που εφαρμόζουν big tech εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Apple, Amazon και της θυγατρικής της Google, Alphabet. Αυτές οι προτάσεις έρχονται ως αποτέλεσμα μιας 16μηνης αντιμονοπωλιακής έρευνας που διαπίστωσε ότι οι big tech εταιρείες καταχρώνται την κυριαρχία τους στην αγορά της τεχνολογίας και εφαρμόζουν μονοπωλιακές πρακτικές.

Οι προτάσεις, που περιλαμβάνονται σε μια έκθεση 449 σελίδων, αντιπροσωπεύουν την πιο δραματική πρόταση για την αναθεώρηση του νόμου περί ανταγωνισμού, ενώ θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε διάλυση τεχνολογικών εταιρειών, εάν εγκριθούν από το Κογκρέσο.

big tech εταιρείες-μονοπωλιακές πρακτικές-ΗΠΑ

Η επιτροπή των δημοκρατικών αρχηγών ανέφερε ότι οι εταιρείες που κάποτε ήταν ασταθείς, αουτσάιντερ νεοσύστατες εταιρείες που αμφισβήτησαν το status quo έχουν γίνει τα είδη των μονοπωλίων που είδαμε για τελευταία φορά στην εποχή των μεγιστάνων πετρελαίου και των μεγιστάνων των σιδηροδρόμων. Η επιτροπή των ΗΠΑ πρόσθεσε ακόμη πως αυτές οι big tech εταιρείες έχουν υπερβολική ισχύ, και αυτή η εξουσία πρέπει να περιοριστεί και να υπόκειται σε κατάλληλη εποπτεία και επιβολή, καθώς διακυβεύεται η οικονομία και η δημοκρατία της χώρας.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έκθεσης – τον Ben Brody και τον David McLaughlin του Bloomberg – η πιο δρακόντεια σύσταση είναι το Κογκρέσο να εξετάσει νομοθεσία που είτε θα εμπόδιζε τις big tech εταιρείες να κατέχουν διαφορετικές γραμμές επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάλυση των εταιρειών ή να επιβάλουν ορισμένες οργανωτικές δομές στις εταιρείες.

big tech εταιρείες-μονοπωλιακές πρακτικές-ΗΠΑ

Οι τέσσερις τεχνολογικοί γίγαντες (Amazon, Apple, Facebook και Google) τους οποίους αφορά η έκθεση, παρουσίασαν ελαφριά πτώση στη συνολική αγορά. Συγκεκριμένα, η Google σημείωσε πτώση κατά 2,2% φτάνοντας στα 1,451,02$, η Apple κατά 2,9% φτάνοντας στα 113,16$, η Amazon κατά 3,1% φτάνοντας στα 3099,96$ και το Facebook κατά 2,3% φτάνοντας στα 258,66$ στις 4:12 μ.μ. στη Νέα Υόρκη.

Στόχος είναι να μειωθούν οι συγκρούσεις συμφερόντων που προέρχονται από τον ανταγωνισμό με άλλες εταιρείες που εξαρτώνται από τις πλατφόρμες για πρόσβαση των χρηστών, σύμφωνα με την έκθεση.

big tech εταιρείες-μονοπωλιακές πρακτικές-ΗΠΑ

Όπως αναφέρει η έκθεση, η ικανότητα αυτών των εταιρειών να χρησιμοποιούν την κυριαρχία τους σε μία αγορά ως διαπραγματευτική μόχλευση σε μια άλλη, απειλεί μεγάλα τμήματα της ψηφιακής οικονομίας. Οι επιπτώσεις αυτής της σημαντικής και ανθεκτικής ισχύος στην αγορά έχουν κάποιο κόστος. Η σειρά ακροάσεων της υποεπιτροπής παρείχε σημαντικές αποδείξεις ότι αυτές οι εταιρείες ασκούν την κυριαρχία τους με τρόπους που διαβρώνουν την επιχειρηματικότητα, υποβιβάζουν την ιδιωτικότητα των Αμερικανών στο διαδίκτυο και υπονομεύουν τη ζωντάνια της ελευθερίας και της ποικιλομορφίας στην αγορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερη καινοτομία, λιγότερες επιλογές για τους καταναλωτές και εξασθενημένη δημοκρατία.

Επιπλέον, η έκθεση επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της 16μηνης έρευνας, η υποεπιτροπή αντιμονοπωλιακού, εμπορικού και διοικητικού δικαίου, με πρόεδρο τον εκπρόσωπο David Cicilline, Δημοκρατικό από το Rhode Island, αποκάλυψε στοιχεία που έδειξαν ότι οι αντιμονοπωλιακές υπηρεσίες απέτυχαν, σε κάποιες περιπτώσεις, να σταματήσουν τις big tech εταιρείες από το να “μειώνουν” τους ανταγωνιστές τους και επίσης δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό από κατάχρηση της μονοπωλιακής εξουσίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS