ΑρχικήHow ToiPhone: Τι είναι το "Jiggle Mode" και πως να το ενεργοποιήσετε

iPhone: Τι είναι το “Jiggle Mode” και πως να το ενεργοποιήσετε

Το Jiggle Mode είναι η λειτουργία αναδιάταξης εφαρμογών στα iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV και στο Launchpad σε Mac. Μερικές φορές ονομάζεται και “wiggle mode” και παρακάτω μπορείτε να δείτε από που προήλθε και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Jiggle Mode iphone

Η προέλευση του Apple Jiggle Mode

Το Jiggle mode λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο iPhone στο iPhone OS 1.13 το 2008. Έφτασε ως μέρος μιας σημαντικής ενημέρωσης που επέτρεψε στους χρήστες των iPhone να αναδιατάξουν για πρώτη φορά τις αρχικές τους οθόνες. Δύο χρόνια αργότερα, η Apple υπέβαλε ένα αμερικανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (US 8,423,911 B2, που χορηγήθηκε το 2013) σχετικά με τις τεχνικές αναδιοργάνωσης της αρχικής οθόνης. Στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η Apple περιέγραψε το jiggle mode αναλυτικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για παράδειγμα, όπως απεικονίζεται στο FIG. 5B, τα επιλέξιμα αντικείμενα του user interface κουνιούνται σαν να επιπλέουν στο νερό.

Από την κυκλοφορία αυτή το 2008, το jiggle mοde συμπεριλήφθηκε σε κάθε έκδοση iOS, iPadOS και watchOS. Στο Mac, το jiggle mοde έκανε το ντεμπούτο του στο Launchpad το 2011 ως μέρος του Mac OS X 10.7 Lion. Το Apple tvOS χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό είδος λειτουργίας jiggle (το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ενημέρωση συστήματος Apple TV 6.1) όπου μόνο η εφαρμογή κουνιέται, όχι ολόκληρη η οθόνη των εφαρμογών.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Jiggle Mode σε iPhone ή iPad

Σε iPhone ή iPad, το jiggle mode είναι η προεπιλεγμένη μέθοδος αναδιάταξης εικονιδίων στην αρχική οθόνη. Σε νεότερες εκδόσεις iOS και iPadOS, γίνεται το ίδιο και στα widgets. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το jiggle mοde της αρχικής οθόνης:

  • iOS 13 και iPadOS 13 ή μεταγενέστερες εκδόσεις: Πατήστε παρατεταμένα σε ένα κενό σημείο της αρχικής οθόνης που δεν περιέχει εικονίδια. Εναλλακτικά, πατήστε παρατεταμένα ένα εικονίδιο εφαρμογής και, στη συνέχεια, επιλέξτε το “Edit Home Screen” από το μενού που εμφανίζεται.
  • iOS 12 και iPadOS 12 ή παλαιότερες εκδόσεις: Πατήστε παρατεταμένα ένα εικονίδιο εφαρμογής έως ότου τα εικονίδια να αρχίσουν να κουνιούνται.

Ενώ βρίσκεστε σε jiggle mοde, μπορείτε να αναδιατάξετε τη σειρά των εικονιδίων στην αρχική σας οθόνη. Μπορείτε επίσης να σύρετε εφαρμογές από ή προς το Dock. Εάν ρίξετε ένα εικονίδιο πάνω από ένα άλλο, θα εμφανιστεί ένας φάκελος. Για να αφαιρέσετε ένα εικονίδιο, πατήστε το μικροσκοπικό κουμπί “X” στη γωνία του εικονιδίου. Στο iOS 14 και νεότερες εκδόσεις, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το mode jiggle για να προσθέσετε ή να αναδιατάξετε widget στην αρχική σας οθόνη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS