ΑρχικήinetΠως θα επηρεάσει ο COVID-19 τα budgets των τμημάτων IT

Πως θα επηρεάσει ο COVID-19 τα budgets των τμημάτων IT

Το 62% των ερωτηθέντων της έρευνας θα περιορίσει τα budgets των τμημάτων IT για το 2021 λόγω του COVID-19, αναφέρει η πρόσφατη δημοσκόπηση του TechRepublic Premium.

Καθώς ξεκινά ο οικονομικός προγραμματισμός για το 2021, πολλοί οργανισμοί βλέπουν πρακτικά τον αντίκτυπο του COVID-19.

Πώς ακριβώς ο COVID-19 θα επηρεάσει τα IT budgets και πού οι επιχειρήσεις σχεδιάζουν να ξοδέψουν τα χρήματα τους ήταν το θέμα μιας πρόσφατης έρευνας του TechRepublic Premium.

COVID-19 IT

Οι ερωτήσεις αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο η κρίση του COVID-19 θα επηρεάσει τον οικονομικό προγραμματισμό για το 2021 και τις IT προτεραιότητες. Άλλες ερωτήσεις αφορούσαν το ποιος κάνει τις αρχικές συστάσεις για τα θέματα του IT budget, ποιο ποσοστό του συνολικού εταιρικού προϋπολογισμού διατίθεται στο IT και πολλές άλλες.

Πέρυσι, το 9% των ερωτηθέντων στην έρευνα δεν ήταν σίγουροι για το πόσα θα διαθέσει στο IT, με το ποσοστό φέτος να φτάνει το 20%. Επιπλέον, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων της έρευνας (62%) δήλωσαν ότι θα περιορίσουν τα budget τους για το 2021 ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Η ασφάλεια (17%) και οι υπηρεσίες cloud (16%) παραμένουν οι κορυφαίες προτεραιότητες του “IT budget”, αλλά η τεχνολογία που επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι θα κερδίσει την πρώτη θέση το 2021, καθώς το 13% των ερωτηθέντων την κατέταξε ως κορυφαία προτεραιότητα.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο COVID-19 θα επηρεάσει τις προτεραιότητες της πληροφορικής, το 26% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι θα ξοδέψουν περισσότερα για τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στους υπαλλήλους να δουλεύουν απομακρυσμένα, το 22% θα ξοδέψει περισσότερα για την ασφάλεια και το 19% είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού ΙT θα εργάζεται μόνιμα από το σπίτι. Μόνο το 6% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο COVID-19 δεν έχει επηρεάσει καμία από τις προτεραιότητες ΙT της εταιρείας τους.

Οι IT admins λαμβάνουν λιγότερες αποφάσεις για το budget σε σύγκριση με πέρυσι που το 54% λάμβανε αποφάσεις κατατάσσοντας τους IT admins ως τους κορυφαίους υπέυθυνους λήψης αποφάσεων. Ωστόσο φέτος αυτό το ποσοστό μειώθηκε σε 23% με την λήψη των αποφάσεων να μεταφέρεται στους Διευθύνοντες Σύμβουλους και CIO.

Το 2020, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων της έρευνας (76%) ανέφεραν ότι τα “IT budget” τους αντιστοιχούσαν στο 10% ή λιγότερο των συνολικών οικονομικών δαπανών των οργανισμών τους. Το 2021, ο αριθμός αυτός έπεσε ελαφρώς αφού το 71% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι θα διαθέσει λιγότερο από το 10% στο IT.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS