ΑρχικήsecurityHacking ομάδα παραβίασε πάνω από 50.000 κάμερες ασφαλείας σπιτιών!

Hacking ομάδα παραβίασε πάνω από 50.000 κάμερες ασφαλείας σπιτιών!

Μια hacking ομάδα, της οποίας η ταυτότητα παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, πωλεί πρόσβαση σε πάνω από 50.000 παραβιασμένες κάμερες ασφαλείας σπιτιών, στις οποίες υπάρχουν καταγεγραμμένα βίντεο με παιδιά που πολλές φορές παρουσιάζονται γυμνά ή σε άλλες ευάλωτες κι επίμαχες στιγμές.

Σύμφωνα με έκθεση του AsiaOne, η hacking ομάδα, η οποία έχει πάνω από 1.000 μέλη παγκοσμίως, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων “Discord” για να διαφημίσει τα προϊόντα της.

Hacking ομάδα παραβίασε πάνω από 50.000 κάμερες ασφαλείας σπιτιών!

Πηγές αναφέρουν ότι η εν λόγω ομάδα προσφέρει πρόσβαση σε πλάνα που τραβήχτηκαν από παραβιασμένες κάμερες ασφαλείας, με εφάπαξ συνδρομή 150 $, ενώ ισχυρίζεται ότι έχει ήδη μοιραστεί περισσότερα από 3 TB κλιπ με πολλά μέλη. Ένα δείγμα 700MB που περιλαμβάνει περίπου 4.000 βίντεο και φωτογραφίες είναι διαθέσιμο δωρεάν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα από τα κλιπ – τα οποία μπορούν να διαρκούν από λίγα δευτερόλεπτα έως πάνω από 20 λεπτά – κατέληξαν σε porn sites, σύμφωνα με την έκθεση.

Εκτός από τα υπάρχοντα κλιπ, η hacking ομάδα ισχυρίζεται ότι έχει μια λίστα με πάνω από 50.000 κάμερες ασφαλείας στα αρχεία της, τις οποίες μπορούν τα VIP μέλη να εξερευνήσουν, να παρακολουθήσουν ζωντανά, ακόμη και να ηχογραφήσουν.

Hacking ομάδα παραβίασε πάνω από 50.000 κάμερες ασφαλείας σπιτιών!

Τα βίντεο στα οποία απέκτησαν πρόσβαση οι χάκερς παραβιάζοντας κάμερες ασφαλείας σπιτιών λέγεται ότι εμφανίζουν ανυποψίαστα θύματα σε ευαίσθητες κι επίμαχες στιγμές όπως για παράδειγμα μητέρες που θηλάζουν, αλλά και παιδιά σχολικής ηλικίας. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτά τα βίντεο έχουν ληφθεί από κάμερες ασφαλείας IP που είναι πλέον εγκατεστημένες σε πολλά «έξυπνα» σπίτια.

Όπως αναφέρει το Infosecurity, θύματα αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας που αναπτύσσει η συγκεκριμένη hacking ομάδα προέρχονται από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Ταϊλάνδης, της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης.

Hacking ομάδα παραβίασε πάνω από 50.000 κάμερες ασφαλείας σπιτιών!

Ο Jake Moore, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας στην ESET, υποστήριξε ότι οι κακοί έλεγχοι πρόσβασης είναι πιθανότερο να ευθύνονται για τις παραβιασμένες κάμερες. Ο Moore πρόσθεσε ακόμη πως αυτό αποτελεί μία σαφή υπενθύμιση πως όταν τοποθετούνται κάμερες στο Διαδίκτυο, πρέπει να εγκαθίστανται σωστά από τους χρήστες, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Με την ολοένα αυξανόμενη τεχνολογία δημιουργούνται διάφορες «έξυπνες» συσκευές, οι οποίες τοποθετούνται σε σπίτια χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη ζητήματα απορρήτου.

Τέλος, ο Moore τόνισε ότι η παράνομη αυτή δραστηριότητα που αποκάλυψε η hacking ομάδα, όπως και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες, μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά καταστροφικές, ιδιαίτερα αν βίντεο με ανυποψίαστα θύματα πέσουν σε λάθος χέρια. Επομένως, ο Moore εκτιμά ότι αυτό το περιστατικό θα αποτρέψει τους χρήστες από το να τοποθετούν «έξυπνες» κάμερες μέσα στα σπίτια τους και θα τους ωθήσει να εφαρμόσουν μέτρα ασφαλείας, όπως η αντικατάσταση των προεπιλεγμένων κωδικών πρόσβασης και η προσθήκη ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων (MFA).

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS