ΑρχικήHow ToiPhone και iPad: Πώς να προστατεύσετε με password τις φωτογραφίες σας

iPhone και iPad: Πώς να προστατεύσετε με password τις φωτογραφίες σας

Μερικές φορές, πρέπει να προστατεύσετε το iPhone ή το iPad σας από αδιάκριτα μάτια που μπορεί να έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας. Δυστυχώς, η Apple δεν παρέχει έναν προφανή και ασφαλή τρόπο για να γίνει αυτό. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση χάρη στην εφαρμογή Notes.

iphone Notes

Πώς λειτουργεί?

Ίσως γνωρίζετε ήδη για το φάκελο ” Hidden Photos” στην εφαρμογή Photos σε iPhone και iPad. Στο iOS 14 και στο iPadOS 14, μπορείτε επίσης να αποκρύψετε αυτόν το φάκελο. Ωστόσο, οι εικόνες που είναι κρυμμένες στην εφαρμογή Photos δεν προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες, αλλά συχνά περιλαμβάνουν εφαρμογές τρίτων.

Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Notes (η οποία υπάρχει σε κάθε iPhone και iPad) και μια λειτουργία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iOS 9.3 για να «κλειδώσετε» ορισμένες φωτογραφίες στη συσκευή σας. Αρχικά, θα πρέπει να εισαγάγετε τις φωτογραφίες σας σε ένα note και, στη συνέχεια, μπορείτε να τις κλειδώσετε με έναν κωδικό πρόσβασης.

Πώς να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας τα Notes

Εάν οι φωτογραφίες που θέλετε να κλειδώσετε με κωδικό πρόσβασης δεν υπάρχουν ήδη στο iPhone ή το iPad σας, μετακινήστε τις εκεί. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Notes και πατήστε το εικονίδιο New Note (το μολύβι και το χαρτί) για να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση.

Στην πρώτη γραμμή της νέας σημείωσης, πληκτρολογήστε κάποιο κείμενο που δεν θα προσελκύσει υπερβολική προσοχή. Αυτό θα εμφανιστεί στη λίστα των σημειώσεων, ακόμη και μετά το κλείδωμα.

iphone Notes

Πατήστε το εικονίδιο Add Photo (η κάμερα) στη γραμμή εργαλείων. Σε ένα iPad, θα το βρείτε στην κορυφή. Σε ένα iPhone, θα βρίσκεται είτε πάνω από το πληκτρολόγιο της οθόνης είτε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Στο μενού που εμφανίζεται, πατήστε ” Choose Photo or Video”.

iphone Notes

Στην ακόλουθη οθόνη, πατήστε τη μικρογραφία κάθε φωτογραφίας που θέλετε να προσθέσετε (ένα σημάδι επιλογής θα δείξει ότι έχουν επιλεγεί). Όταν τελειώσετε, πατήστε “Add”.

Notes

Οι σημειώσεις θα εισαγάγουν τις φωτογραφίες που επιλέξατε στο αρχείο σημειώσεων. Για να κλειδώσετε τη σημείωση, πατήστε το εικονίδιο Ellipsis (οι τρεις κουκκίδες σε έναν κύκλο).

iphone

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, πατήστε ” Lock”.

Εάν έχετε ορίσει προηγουμένως έναν κωδικό πρόσβασης σημειώσεων, θα σας ζητηθεί να τον πληκτρολογήσετε. Αφού το κάνετε, πατήστε “OK”.

Δεν έχετε ορίσει κωδικό πρόσβασης; Κανένα πρόβλημα! Οι σημειώσεις θα σας ζητήσουν να δημιουργήσετε έναν. Απλώς θυμηθείτε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης για να δείτε όλες τις κλειδωμένες σημειώσεις. Εάν έχετε ενεργοποιήσει την εφαρμογή Notes για συγχρονισμό με το iCloud, αυτός ο ίδιος κωδικός πρόσβασης θα ισχύει και για άλλες συσκευές Apple που είναι συνδεδεμένες στο iCloud.

Πληκτρολογήστε έναν κωδικό πρόσβασης και μια υπόδειξη. Εάν η συσκευή σας το υποστηρίζει, θα έχετε επίσης την επιλογή να κλειδώσετε τα Notes χρησιμοποιώντας το Touch ID ή το Face ID. Αφού πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας και κάνετε τις επιλογές σας, πατήστε ” Done”.

Notes

Οι σημειώσεις θα επιβεβαιώσουν ότι το κλείδωμα έχει προστεθεί, αλλά η διαδικασία δεν έχει τελειώσει εδώ! Αυτό ενεργοποιεί μόνο τη ρύθμιση του κλειδώματος – θα πρέπει να κλειδώσετε τη σημείωση για να την ασφαλίσετε.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη σημείωση και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο του λουκέτου στη γραμμή εργαλείων.

Notes

Στη συνέχεια, θα δείτε μια επιβεβαίωση που αναφέρει ” This note is locked”. Εάν θέλετε να κάνετε διπλό έλεγχο, απλώς πατήστε το “View Note”.

Όταν το Notes ζητά τον κωδικό πρόσβασής σας, πληκτρολογήστε τον και, στη συνέχεια, πατήστε “OK”.

Στη συνέχεια, θα δείτε όλες τις φωτογραφίες που προσθέσατε στην ασφαλή σημείωση.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφθεί την εφαρμογή Photos και διαγράψτε τις εικόνες που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Μετά από αυτό, θα πρέπει να επισκεφθείτε το φάκελο “Recently Deleted” στις Photos και να τις διαγράψετε και εκεί.

Πηγή φωτογραφιών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS