ΑρχικήsecurityGoogle: Προσθέτει ειδοποιήσεις για «κρίσιμα» ζητήματα ασφαλείας

Google: Προσθέτει ειδοποιήσεις για «κρίσιμα» ζητήματα ασφαλείας

Η τελευταία προσπάθεια της Google για την προστασία της ασφάλειας και του απορρήτου των χρηστών της περιλαμβάνει πιο εμφανείς ειδοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, όταν η εταιρεία εντοπίσει ένα δυνητικά σοβαρό πρόβλημα με τον λογαριασμό σας, θα σας ειδοποιήσει απευθείας μέσω της εφαρμογής Google που χρησιμοποιείτε.

Google: Θα προσθέσουν ειδοποιήσεις για «κρίσιμα» ζητήματα ασφαλείας
Google: Προσθέτει ειδοποιήσεις για «κρίσιμα» ζητήματα ασφαλείας

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τη Google να κάνει πιο σαφείς τις ήδη εμφανείς ειδοποιήσεις ασφαλείας. Όταν η εταιρεία εισήγαγε ειδοποιήσεις Android το 2015, λέει ότι είδε 20 φορές αύξηση του αριθμού των ατόμων που ασχολούνται με τις προειδοποιήσεις ασφαλείας εντός μιας ώρας από τη λήψη τους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των νέων ειδοποιήσεων είναι ότι είναι δύσκολο να πλαστογραφηθούν, καθώς εκδίδονται απευθείας μέσω των εφαρμογών της εταιρείας. Η Google θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί τις ενημερωμένες ειδοποιήσεις σε ένα μικρό υποσύνολο των χρηστών της τις επόμενες δύο εβδομάδες, με μεγάλη διαθεσιμότητα προγραμματισμένη για τις αρχές του επόμενου έτους.

Εκτός από τις νέες ειδοποιήσεις, η εταιρεία αναφέρει λεπτομερώς δύο χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το πρώτο είναι μια λειτουργία επισκέπτη για τον Βοηθό Google που θα κυκλοφορήσει τις «επόμενες εβδομάδες». Όπως επισημαίνει η εταιρεία, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου πιθανότατα δεν θέλετε ο Βοηθός να αποθηκεύσει μια ερώτηση ή να ζητήσει τον λογαριασμό σας. Εκεί μπαίνει αυτή η νέα δυνατότητα.

«Με μια εύκολη φωνητική εντολή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκέπτη και οι αλληλεπιδράσεις του Βοηθού σας σε αυτήν τη λειτουργία δεν θα αποθηκευτούν στον λογαριασμό σας,» λέει η εταιρεία. Φαίνεται ότι η Google αποθηκεύει συνομιλίες σε αυτήν την περίπτωση, αλλά δε συνδέεται με έναν συγκεκριμένο λογαριασμό, σύμφωνα με το Engadget.

Google: Προσθέτει ειδοποιήσεις για «κρίσιμα» ζητήματα ασφαλείας

Τέλος, η Google αναφέρει ότι σύντομα θα σας δώσει την επιλογή να επεξεργαστείτε μη αυτόματα τα δεδομένα ιστορικού τοποθεσίας μέσω του Χρονολογίου σας. Θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μέρη που έχετε επισκεφτεί, καθώς και να προσθέσετε τυχόν τοποθεσίες που λείπουν.

Οι νέες λειτουργίες της Google δε θα σταματήσουν το ηλεκτρονικό phishing και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον λογαριασμό σας, αλλά αν είστε επιμελής για τη χρήση τους, θα σας προσφέρουν ηρεμία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS