ΑρχικήsecurityΠαραβιάζουν το απόρρητο τα apps παρακολούθησης εμμήνου ρήσεως;

Παραβιάζουν το απόρρητο τα apps παρακολούθησης εμμήνου ρήσεως;

Περίπου 50 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν apps που τις βοηθούν να παρακολουθούν τον κύκλο της εμμήνου ρύσεως τους ή ακόμα και να υπολογίζουν τις γόνιμες μέρες τους όταν προσπαθούν να κάνουν ένα παιδί. Μερικά από αυτά παρέχουν και άλλες πληροφορίες, όπως τη δυνατότητα να παρακολουθούν τυχόν ανωμαλίες ή ορμονικές διαταραχές. Ωστόσο, πόσο σίγουροι μπορούν να είναι οι χρήστες ότι οι προσωπικές πληροφορίες που μοιράζονται με αυτά τα apps είναι ασφαλείς;

apps

Όταν ξεκινάμε να χρησιμοποιούμε μια εφαρμογή παρακολούθησης εμμήνου ρήσεως, συχνά ζητούνται πληροφορίες όπως όνομα, ηλικία, σεξουαλικός προσανατολισμός κ.α. Κάποιες εφαρμογές μπορεί να κάνουν και πιο προσωπικές ερωτήσεις όπως για παράδειγμα το αν μια γυναίκα κάνει προσπάθεια να αποκτήσει παιδί.

Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ορισμένα από τα πιο δημοφιλή apps παρακολούθησης περιόδου, κοινοποιούν τα δεδομένα υγείας των χρηστών τους σε εμπορικές εταιρείες για στοχευμένη διαφήμιση. Οι ερευνητές υγείας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτά τα δεδομένα, χωρίς να έχουν λάβει τη συγκατάθεση των χρηστών.

Τα apps παρακολούθησης περιόδου MIA Fem και Maya, τα οποία είναι από τα πιο δημοφιλή μεταξύ των γυναικών, έχουν μοιραστεί προσωπικές τους πληροφορίες, που σχετίζονται με γυναικολογικά θέματα των χρηστών τους γενικότερα.

Οι πληροφορίες κοινοποιούνται κυρίως στο Facebook χρησιμοποιώντας το SDK. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένες δυνατότητες και να συλλέγουν συγκεκριμένα δεδομένα.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές για να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους και τον μελλοντικό οικογενειακό προγραμματισμό τους. Αυτό το ακραίο μέτρο μπορεί να προκαλέσει διακρίσεις κατά των γυναικών, των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες έχουν κοινοποιηθεί στην εταιρεία.

Επιπλέον, πολλές γυναίκες σχολίασαν ότι τα apps παρακολούθησης περιόδου ήταν ως επί το πλείστον ανεπιτυχή στην παρακολούθηση μίας εγκυμοσύνης και άλλων δραστηριοτήτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παροχή λανθασμένων πληροφοριών κατά καιρούς.

Η αλήθεια λοιπόν είναι, ότι οι προσωπικές πληροφορίες δεν παραμένουν ιδιωτικές όταν δίνονται σε εφαρμογές που σχετίζονται με την υγεία. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν σε ποιες πληροφορίες ζητά πρόσβαση μία εφαρμογή πριν την κατεβάσουν. Επίσης μία σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο, σχετικά με μία εφαρμογή μπορεί να ενημερώσει το χρήστη για την πολιτική απορρήτου μίας εφαρμογής ή με το εάν έχουν υπάρξει περιστατικά διαρροής δεδομένων στο παρελθόν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS