ΑρχικήsecurityChrist Hospital: δεδομένα δωρητών διέρρευσαν λόγω παραβίασης

Christ Hospital: δεδομένα δωρητών διέρρευσαν λόγω παραβίασης

Οι προσωπικές πληροφορίες μεγάλου αριθμού πελατών και δωρητών του Δικτύου Υγείας Christ Hospital, είναι πολύ πιθανό να έχουν παραβιαστεί, μετά από επίθεση που δέχτηκε ο γνωστός πάροχος υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων Blackbaud.

christ hospital

Η ενημέρωση τόσο των ασθενών όσο και των δωρητών του Christ Hospital ξεκίνησε από τις 14 Σεπτεμβρίου ως προληπτικό μέτρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το νοσοκομείο, η παραβίαση ασφαλείας στον κυβερνοχώρο έλαβε χώρα μεταξύ 7 Φεβρουαρίου 2020 και 20 Μαΐου 2020.

Στις 16 Ιουλίου, το Christ Hospital έλαβε μία ενημέρωση από την Blackbaud, έναν πάροχο υπηρεσιών cloud computing, που χρησιμοποιούνται από οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης, ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, ότι το δίκτυο υγείας του νοσοκομείου ήταν ένα από τα θύματα μίας παραβίασης δεδομένων στα συστήματα της εταιρείας.

Η Blackbaud ανακάλυψε και σταμάτησε την επίθεση, ωστόσο ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους ότι οι πληροφορίες των πελατών τους ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, οι πληροφορίες δεν περιλάμβαναν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, οικονομικά στοιχεία ή πληροφορίες κάρτας πληρωμής ή ηλεκτρονικά αρχεία υγείας.

«Ως οργανισμός που δεσμεύεται να παρέχει όχι μόνο μια εξαιρετική εμπειρία στον ασθενή αλλά και να προστατεύει την ασφάλεια των πληροφοριών των ασθενών του, λαμβάνουμε αυτό το περιστατικό πολύ σοβαρά και αρχίσαμε να ενημερώνουμε τους ασθενείς που επηρεάστηκαν, από 14 Σεπτεμβρίου 2020 ως προληπτικό μέτρο. Παραμένουμε δεσμευμένοι να αναθεωρούμε και να βελτιώνουμε τις πρακτικές ασφαλείας μας, καθώς και αυτές των τρίτων συνεργατών και παρόχων μας, σε συνεχή βάση σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας δεδομένων», ανέφερε σε δήλωσή του το δίκτυο υγείας του Christ Hospital.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS