ΑρχικήsecurityScouts Victoria: ανακοίνωσε πιθανή διαρροή δεδομένων 900 ατόμων

Scouts Victoria: ανακοίνωσε πιθανή διαρροή δεδομένων 900 ατόμων

Η Scouts Victoria, ενημέρωσε πρόσφατα 900 άτομα για πιθανή διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων, μετά από παραβίαση στα εισερχόμενα emails του προσωπικού της.

Scouts Victoria

Η ομάδα IT του οργανισμού ήταν εκείνη που ανακάλυψε πρώτη την παραβίαση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και είναι πιθανό να είναι αποτέλεσμα μίας επίθεσης phishing στα συστήματα της οργάνωσης.

Η Scouts Victoria δήλωσε ότι ήρθε σε επικοινωνία με εμπειρογνώμονες ψηφιακής ανάλυσης και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για να ερευνήσουν το περιστατικό και τα δεδομένα που εμπλέκονται στην εν λόγω παραβίαση. Πριν από αυτή την κίνηση η ομάδα IT του οργανισμού είχε εντοπίσει και σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω κακόβουλη δραστηριότητα.

Η εκτεταμένη έρευνα διαπίστωσε ότι ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί ευαίσθητες πληροφορίες, όπως διευθύνσεις κατοικίας, πληροφορίες πιστωτικής κάρτας, αριθμοί άδειας οδήγησης, πιστοποιητικά γέννησης, πληροφορίες ποινικού ιστορικού και δικαστικές εντολές.

Τα δεδομένα αποθήκευονταν ως μέρος της αλληλογραφίας μεταξύ των μελών της Scouts Victoria και ενός «αριθμού ατόμων» που σχετίζονται με τον οργανισμό.

«Έχουμε επικοινωνήσει με άτομα που γνωρίζουμε ότι ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί άμεσα από αυτό το περιστατικό και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους», δήλωσε η Scouts Victoria.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών ​​και Υπηρεσιών της Αυστραλίας ενημερώθηκαν επίσης για το περιστατικό.

Η Scouts Victoria δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει πλέον «λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν».

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις απορρήτου και επενδύουμε σημαντικούς πόρους για τη διερεύνηση της πηγής του συμβάντος.»

«Ενώ έχουν ενημερωθεί όλα τα μέλη που επηρεάζονται, ενθαρρύνουμε όποιον έχει ερωτήσεις να επικοινωνήσει με την Scouts Victoria και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχει».

Η ιστοσελίδα Scamwatch της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καταναλωτών έχει λάβει σχεδόν 24.000 αναφορές για απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος στην Αυστραλία μέχρι στιγμής για τη φετινή χρονιά, πάνω από 4200 εκ των οποίων αναφέρθηκαν τον Αύγουστο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS