ΑρχικήsecurityΠόσο επικίνδυνο είναι να κλαπούν τα βιομετρικά μας δεδομένα;

Πόσο επικίνδυνο είναι να κλαπούν τα βιομετρικά μας δεδομένα;

Έπειτα από μία παραβίαση ασφαλείας, έχουμε σίγουρα τη δυνατότητα να αλλάξουμε το PIN μας, τον κωδικό πρόσβασή μας ή ακόμα και κάποιες ερωτήσεις επαλήθευσης που έχουμε θέσει. Δεν μπορούμε όμως να αλλάξουμε το πρόσωπό μας. Φανταστείτε ένας εισβολέας να κλέβει τα βιομετρικά στοιχεία ενός χρήστη και να τα χρησιμοποιεί για παράνομες δραστηριότητες.

βιομετρικά δεδομένα

Οι πάροχοι του βιομετρικού τομέα, γνωρίζουν ότι προστατεύουν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες, οπότε θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ήρθε πρόσφατα σε αντιπαράθεση με όσους παρέχουν βιομετρικά δεδομένα, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι καλοί στην προστασία των δεδομένων, ίσως καλύτεροι από τους περισσότερους προμηθευτές του χώρου.

Ωστόσο παρά τα όσα ισχυρίζονται, γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια δεν μπορεί ποτέ να είναι δεδομένη ή απόλυτη.

Και ένα αρχείο ασφαλείας που περιλαμβάνει το πρόσωπο ενός χρήστη, θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να εμπλουτίσει κανείς αυτά τα δεδομένα για να φαίνονται πειστικά. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι ιατρικοί φάκελοι έχουν γίνει ένας τόσο κοινός στόχος για τους hackers.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι σίγουρα σε ανάπτυξη. Η Κίνα έχει πειραματιστεί εκτενώς με αυτήν, χρησιμοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση, ενώ και πολλές άλλες χώρες έχουν μπει σε αυτό το παιχνίδι.

Η Σιγκαπούρη για παράδειγμα εφαρμόζει μια εθνική ταυτότητα με βάση το πρόσωπο των πολιτών της.

Φυσικά με την συνεχή έκθεσή μας στα social media θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν είναι και τόσο τρομερό το να κυκλοφορεί το πρόσωπό μας.

Όμως, εάν το βιομετρικά δεδομένα ενός χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλληλεπιδράσει ψηφιακά με ένα ολοένα αυξανόμενο πλήθος επιχειρήσεων και οργανισμών, μπορεί να καταστρέψει ουσιαστικά την πραγματική του ζωή.

Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να κλέψει αυτές τις πληροφορίες, να τις χρησιμοποιήσει για μία απάτη ή για άλλες κακόβουλες ενέργειες και να φαίνεται ότι τις πράξεις αυτές τις έχει πραγματοποιήσει το άτομο από το οποίο κλάπηκαν οι πληροφορίες.

Για τους παραπάνω λόγους η ασφάλεια των βιομετρικών στοιχείων είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους παρόχους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS