ΑρχικήinetΟ John McAfee κατηγορείται για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ!

Ο John McAfee κατηγορείται για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ!

Ένα κατηγορητήριο αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα, δείχνοντας ότι ο John McAfee κατηγορείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν επίσης, εσκεμμένη αποτυχία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Το κατηγορητήριο χρονολογείται στις 15 Ιουνίου και ακολουθεί τη σύλληψη του McAfee στην Ισπανία, όπου εκκρεμεί έκδοση στις ΗΠΑ.

Ο John McAfee κατηγορείται για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ!
Ο John McAfee κατηγορείται για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ!

Ο McAfee φέρεται να συλλέγει εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση κρυπτονομισμάτων, καθώς και για ομιλίες, για την πώληση της ιστορίας του για ντοκιμαντέρ και συμβουλευτικές εργασίες. Επίσης, φέρεται να έκρυψε περιουσιακά στοιχεία όπως ένα σκάφος, ένα όχημα και ακίνητα σε ονόματα άλλων ανθρώπων.

Καμία από τις κατηγορίες δεν έχει καμία σχέση με το λογισμικό προστασίας από ιούς McAfee.

Επιπλέον έχει κατηγορηθεί ότι δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις από το 2014 έως το 2018, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δευτέρα.

«Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο McAfee φέρεται να διαφεύγει της φορολογικής του υποχρέωσης οδηγώντας το εισόδημά του να καταβληθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς και λογαριασμούς ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στα ονόματα των υποψηφίων,» ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κάθε καταμέτρηση φοροδιαφυγής επιβάλλει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών, ενώ κάθε καταμέτρηση εκούσιας αποτυχίας κατάθεσης φορολογικής δήλωσης φέρει ποινή ενός έτους.

Ο πρωτοπόρος δημιουργός του λογισμικού προστασίας από ιούς, λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο από το 2012, μετά την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στο Μπελίζ, το οποίο αρνείται. Πέρυσι, ο McAfee έγραψε στο Twitter ότι «η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων δεν ήταν το μόνο του έγκλημα» και ισχυρίστηκε ότι οι υπόλοιπες κατηγορίες εναντίον του είναι «προπαγάνδα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να με σιγήσουν».

Ο John McAfee κατηγορείται για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ!

Ο McAfee συνελήφθη από τις ένοπλες δυνάμεις της Δομινικανής Δημοκρατίας ενώ αγκυροβόλησε το σκάφος του στο Πουέρτο Πλάτα τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Κατά τη σύλληψη κατασχέθηκαν πολλά όπλα υψηλής ποιότητας καθώς και πυρομαχικά, ανέφερε τότε η AP. Δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογράφιση από την περίοδο που ήταν στη φυλακή εκεί, προτού πάει στην Ευρώπη, σύμφωνα με το CNET.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS