ΑρχικήsecurityΔύο άνδρες κατηγορούνται για παραβίαση social media λογαριασμών παικτών του NBA και...

Δύο άνδρες κατηγορούνται για παραβίαση social media λογαριασμών παικτών του NBA και του NFL

Δύο άνδρες κατηγορούνται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) για παραβίαση και παράνομη ανάληψη λογαριασμών email και social media που ανήκουν σε πολλούς παίκτες του NBA και του NFL.

Στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Απριλίου 2019, οι δύο χάκερς – ο Trevontae Washington από τη Λουιζιάνα και ο Ronnie Magrehbi από τη Φλόριντα – παραβίασαν και ανέλαβαν λογαριασμούς social media (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat) που ανήκουν σε παίκτες του NBA και του NFL.

παραβίαση social media

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συνωμοσία απάτης, για την οποία μπορεί να τους επιβληθούν έως και 20 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο έως 250.000$, και για κατάχρηση υπολογιστών, για την οποία μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με μέγιστη ποινή πέντε ετών και πρόστιμο έως 250.000$.

Ενώ ο Washington πουλούσε μόνο πρόσβαση στους λογαριασμούς που είχαν υποστεί παραβίαση, έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 500$ έως 1.000$, ο Magrehbi δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά απήγαγε επίσης τον παίκτη του NFL, τους λογαριασμούς (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat) του οποίου παραβίαζε και αναλάμβανε. Ο Magrehbi απήγαγε έναν παίκτη, απαιτώντας πληρωμή σε αντάλλαγμα για την αποκατάσταση της πρόσβασης στους λογαριασμούς που είχαν υποστεί παραβίαση. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο παίκτης έδωσε τα χρήματα που του ζητήθηκαν, μέρος των οποίων μεταφέρθηκε σε έναν προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που ελεγχόταν από τον Magrehbi. Ωστόσο, ο παίκτης δεν ανέκτησε ποτέ πρόσβαση στους διαδικτυακούς του λογαριασμούς.

παίκτες NBA

Ο Washington και ο Magrehbi χρησιμοποιούσαν την ίδια τακτική για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των παικτών του NBA και του NFL. Συγκεκριμένα, επικοινωνούσαν μαζί τους μέσω μηνύματος στο Instagram, με έναν σύνδεσμο που τους παρακινούσε να κάνουν κλικ σε site του Facebook, το οποίο υποτίθεται ότι ζητούσε υποστήριξη από επαγγελματίες αθλητές. Μόλις τα θύματα έκαναν κλικ στον σύνδεσμο από τις προσωπικές τους συσκευές, μεταφέρονταν σε μια σελίδα που έμοιαζε με τη σύνδεση στο Facebook. Αφού εισήγαγαν τα credentials τους για σύνδεση στο Facebook, “κλειδώνονταν” από πολλούς λογαριασμούς social media, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το Snapchat.

παίκτες NFL

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτό το έτος είχαν παραβιαστεί και social media λογαριασμοί ομάδων του NFL, από την hacking ομάδα “OurMine”, η οποία κατάφερε να τους αναλάβει για λίγο τον Ιανουάριο του 2020.

Όπως ανέφερε το BleepingComputer εκείνη την περίοδο, η OurMine εισέβαλε στους λογαριασμούς Twitter, Facebook και Instagram του NFL και των ακόλουθων 15 ομάδων, που είχαν δεκάδες εκατομμύρια followers: Dallas Cowboys, Buffalo Bills, Houston Texans, Minnesota Vikings, Chicago Bears, Kansas City Chiefs, Green Bay Packers, Arizona Cardinals, Cleveland Browns, Denver Broncos, Indianapolis Colts, New York Giants, Philadelphia Eagles, San Francisco 49ers και Tampa Bay Buccaneers.

παραβίαση social media παικτών NBA NFL

Οι χάκερς ανέλαβαν αυτούς τους λογαριασμούς social media μέσα σε δύο περίπου ώρες και στη συνέχεια παραβίασαν τους λογαριασμούς άλλων υψηλού προφίλ θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων του Enrique Hernández (δεύτερος baseman της LA Dodgers), του Matt Raub (σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας) και του Eduardo Saverin (συνιδρυτής του Facebook).

Η OurMine αναλαμβάνει λογαριασμούς εταιρειών υψηλού προφίλ και τεχνολογικών στελεχών που δεν εφαρμόζουν έλεγχο δύο παραγόντων (2FA), διαρρέοντας τα credentials που έχει αποσπάσει από παραβιάσεις της.

Μεταξύ των θυμάτων της ομάδας συγκαταλέγονται οι εξής: BBC, New York Times, Netflix, Sony Music Global, National Geographic, Sundar Pichai, Jack Dorsey και πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες και στελέχη, με τις επιθέσεις να χρονολογούνται από το 2016 που η ομάδα ανέλαβε τους λογαριασμούς Twitter, LinkedIn και Pinterest του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS