ΑρχικήinetNikola: Παραιτείται ο ιδρυτής της μετά από κατηγορίες απάτης

Nikola: Παραιτείται ο ιδρυτής της μετά από κατηγορίες απάτης

Η Nikola ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της, Trevor Milton, παραιτείται από πρόεδρος, μετά από ισχυρισμούς για απάτη στην εταιρεία. Ο Stephen Girsky, πρώην αντιπρόεδρος της General Motors και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αμερικάνικης εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, διορίστηκε ως εκτελεστικός πρόεδρος στη θέση του Milton.

nikola ιδρυτής trevor milton
Nikola: Παραιτείται ο ιδρυτής της μετά από κατηγορίες απάτης

«Η Nikola είναι πραγματικά στο αίμα μου και θα είναι για πάντα, και το επίκεντρο θα πρέπει να είναι στην εταιρεία και την αποστολή της να αλλάζει τον κόσμο, όχι σε εμένα. Πήρα λοιπόν τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω οικειοθελώς από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου,» δήλωσε ο Trevor Milton.

Η ανακοίνωση έρχεται μία εβδομάδα αφότου η εταιρεία πωλήσεων Hindenburg Research κατηγόρησε την εταιρεία ότι είπε ψέματα για τα προϊόντα και τις συναλλαγές της με άλλες εταιρείες. Η ερευνητική εταιρεία χαρακτήρισε την επιχείρηση της Nikola «περίτεχνη απάτη».

Η Hindenburgπαρουσίασε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε ο Milton, σε πιθανούς επενδυτές στην πρώην επιχείρησή του, dHybrid, στο οποίο φαίνεται να υπερεκτιμά την αξία μιας συμφωνίας με την εταιρεία φορτηγών Swift transport. Ένα φερόμενο αντίγραφο της σύμβασης που περιλαμβάνεται στην έκθεση υποδηλώνει ότι η συμφωνία αξίζει μόνο 16 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τους ισχυρισμούς του Trevor Milton για 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ερευνούν τις κατηγορίες.

Η Nikola είπε ότι η έκθεση είχε σχεδιαστεί για «να παρέχει ψευδείς εντυπώσεις στους επενδυτές και να χειραγωγεί αρνητικά την αγορά προκειμένου να ωφελήσει τους πωλητές, συμπεριλαμβανομένης της Hindenburg.»

Ο ιδρυτής της Nikola, χαρακτήρισε την έκθεση «επιτυχημένη δουλειά».

nikola
Nikola: Παραιτείται ο ιδρυτής της μετά από κατηγορίες απάτης

Η General Motors (GM), η οποία συμφώνησε να κατασκευάσει ηλεκτρικό φορτηγό της Nikola, σε μια συμφωνία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσε στις 14 Σεπτεμβρίου ότι υποστηρίζει την εταιρεία. Η Διευθύνων Σύμβουλος της GM, Mary Barra, είπε σε συνέδριο με την RBC Capital Markets: «Η εταιρεία συνεργάστηκε με πολλούς διαφορετικούς συνεργάτες και είμαστε μια πολύ ικανή ομάδα που έχει κάνει την κατάλληλη επιμέλεια.»

Οι μετοχές της Nikola μειώθηκαν κατά περίπου 10%, την ημέρα που δημοσιεύθηκε η αναφορά, ενώ υποχώρησαν 22% μετά τα νέα της αποχώρησης του Trevor Milton.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS