ΑρχικήsecurityFBI: "Το Ιράν απειλεί με email τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους για να ψηφίσουν...

FBI: “Το Ιράν απειλεί με email τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους για να ψηφίσουν Τραμπ”

Το FBI ανακοίνωσε ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από απειλητικά email που αποστέλλονται στους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ των Δημοκρατικών, προειδοποιώντας τους ότι αν δεν ψηφίσουν τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Τις δύο τελευταίες μέρες, οι ψηφοφόροι που εγγράφηκαν ως Δημοκρατικοί στη Φλόριντα και την Αλάσκα, έλαβαν απειλητικά email που υποτίθεται ότι προέρχονται από την ακροδεξιά ομάδα “Proud Boys”.

Ιράν ΗΠΑ-FBI

Αυτά τα email χρησιμοποιούν το θέμα “Ψηφίστε τον Τραμπ ή αλλιώς…” και προειδοποιούν τους ψηφοφόρους που κλίνουν προς το μέρος των Δημοκρατικών ότι πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και του Τραμπ, ειδάλλως θα έρθουν αντιμέτωποι με την Proud Boys.

Στα email που λαμβάνουν οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι αναγράφονται τα εξής: “Διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες σας (email, διεύθυνση, τηλέφωνο… όλα). Αυτήν τη στιγμή είστε εγγεγραμμένοι ως Δημοκρατικοί και το γνωρίζουμε αυτό επειδή έχουμε υπό τον έλεγχό μας ολόκληρη την εκλογική υποδομή. Θα ψηφίσετε τον Τραμπ την Ημέρα των Εκλογών ή θα σας κυνηγήσουμε. Ταχθείτε με τους Ρεπουμπλικανούς για να καταλάβουμε ότι λάβατε το email μας και συμμορφωθείτε. Θα ξέρουμε ποιον υποψήφιο ψηφίσατε. Θα το έπαιρνα σοβαρά αυτό το email αν ήμουν στην θέση σας.”

ΗΠΑ: "Το Ιράν απειλεί με email τους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν Τραμπ"

Μερικά από τα email που λαμβάνουν οι ψηφοφόροι περιλαμβάνουν το πλήρες όνομα και τη διεύθυνση email του παραλήπτη, υπαινιγμό ότι οι πληροφορίες ελήφθησαν μέσω παραβιασμένων site εγγραφής ψηφοφόρων.

Ένα άλλο email που παρατηρήθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας “ProofPoint” περιελάμβανε έναν σύνδεσμο που παρέπεμπε τους παραλήπτες σε ένα βίντεο, το οποίο απεικονίζει ψευδώς τους χάκερ της Proud Boys να εισβάλλουν σε βάσεις δεδομένων εγγραφής ψηφοφόρων, να τροποποιούν αρχεία και να κάνουν ψεύτικες ψηφοφορίες.

ΗΠΑ: "Το Ιράν απειλεί με email τους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν Τραμπ"

Ο Διευθυντής του FBI, Christopher Wray, και ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, John Ratcliffe, προειδοποίησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι το Ιράν και η Ρωσία έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες εγγραφής ψηφοφόρων και ότι το Ιράν χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να στείλει αυτά τα απειλητικά email.

ψηφοφόροι-Τραμπ-email-FBI

Το FBI επεσήμανε πως δεν είναι σαφές εάν το Ιράν και η Ρωσία έλαβαν τις πληροφορίες εγγραφής των ψηφοφόρων μέσω παραβίασης εκλογικών συστημάτων, αγόρασαν τις πληροφορίες από data scrapers ή τις κατέβασαν από hacking φόρουμ που είναι γνωστό ότι ανταλλάσσουν αυτές τις πληροφορίες. Ενώ ο Ratcliffe ανέφερε ότι τα βίντεο που απεικονίζουν τις παραβιάσεις των εκλογικών συστημάτων δεν είναι πραγματικά, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προειδοποίησε πρόσφατα κρατικούς και τοπικούς εκλογικούς αξιωματούχους για “κενά” ασφαλείας στα site του εκλογικού συστήματος.

Οι δύο αξιωματούχοι κάλεσαν τους πολίτες των ΗΠΑ να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην διαδώσουν παρόμοια email που θα λάβουν στο μέλλον. Επίσης, κανένας από τους δύο αξιωματούχους δεν παρουσίασε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου – και οι δύο έκαναν μόνο σύντομες δηλώσεις.

Ο Alireza Miryousefi, εκπρόσωπος του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα θέλει να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα ακόλουθα: “Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, το Ιράν δεν παρεμβαίνει στις εκλογές άλλων χωρών. Ο κόσμος παρακολουθεί τις απελπισμένες δημόσιες προσπάθειες των ΗΠΑ να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών τους στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτές οι κατηγορίες δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη σενάριο που υπονομεύει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στην ασφάλεια των εκλογών των ΗΠΑ και είναι παράλογο.”

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS