ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Φυλακίστηκε συμμορία Κουβανών για skimming πιστωτικών καρτών!

ΗΠΑ: Φυλακίστηκε συμμορία Κουβανών για skimming πιστωτικών καρτών!

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν σε φυλάκιση μία συμμορία Κουβανών για skimming πιστωτικών καρτών. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη της hacking συμμορίας φέρονται να έκλεψαν 5 εκατομμύρια δολάρια, κατά τη διάρκεια επίθεσης σε αντλίες βενζίνης στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια. Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, οι έξι συνωμότες τοποθέτησαν συσκευές skimming σε αντλίες βενζίνης που βρίσκονται στην κομητεία Νορθάμπτον. Οι συσκευές κατέγραψαν τους αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, μαζί με τα PIN τους, των πελατών που χρησιμοποίησαν την κάρτα τους στην αντλία για να πληρώσουν για βενζίνη.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2018, η συμμορία των Κουβανών πήγε, μεταξύ άλλων, σε διάφορα καταστήματα του σούπερ μάρκετ “Harris Teeter”, και χρησιμοποίησε τα στοιχεία κλεμμένων πιστωτικών/χρεωστικών καρτών για να αφαιρέσει χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων. Τα παράνομα ληφθέντα οικονομικά δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την αγορά προπληρωμένων δώρων καρτών.

ΗΠΑ: Φυλακίστηκε συμμορία Κουβανών για skimming πιστωτικών καρτών!

Η συμμορία των Κουβανών, που κατοικούν στη Φλόριντα, καταδικάστηκε στις 5 Ιανουαρίου συνολικά σε πάνω από 28 χρόνια φυλάκισης. Τέσσερις από αυτούς καταδικάστηκαν για κλοπή ταυτότητας, ενώ και οι έξι καταδικάστηκαν για συνωμοσία με στόχο το skimming πιστωτικών καρτών και τη διάπραξη τραπεζικής απάτης.

Σύμφωνα με το Infosecurity Magazine, πολλοί άλλοι συνωμότες που εμπλέκονται στην επίθεση παραμένουν ελεύθεροι και πιστεύεται ότι ζουν στο Μεξικό.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) των ΗΠΑ ανέφερε ότι πολλοί από τους συνωμότες έχουν σημαντικό ιστορικό εγκληματικότητας. Εδώ και αρκετά χρόνια, η συμμορία έχει διενεργήσει hacking επιθέσεις, με αποτέλεσμα θύματά της να υποστούν συνολικές απώλειες άνω των 5.000.000$.

ΗΠΑ: Φυλακίστηκε συμμορία Κουβανών για skimming πιστωτικών καρτών!

Ο αρχηγός της συμμορίας, Yasmani Granja Quijada, χρησιμοποίησε τον email λογαριασμό του για να κάνει συμφωνίες με τα κλεμμένα δεδομένα. Ο 33χρονος βρέθηκε να διαπραγματεύεται περισσότερους από 9.800 κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Quijada επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης, 120 μήνες. Την ίδια στιγμή, ο 29χρονος Luis Miguel Fernandez Cardente καταδικάστηκε σε φυλάκιση 64 μηνών, ο 31χρονος Jorge Bello Fuentes σε φυλάκιση 60 μηνών και ο 34χρονος Guillermo Bello Fuentes σε φυλάκιση 47 μηνών. Επίσης, στον 40χρονο Pedro Emilio Duran επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και στον 29χρονο Yariel Monsibaez Ruiz ποινή φυλάκισης 19 μηνών.

Το FBI και η US Marshals Service κατάσχεσαν πολλά οχήματα και αντικείμενα που αγοράστηκαν από τους εγκληματίες με κλεμμένα χρήματα, όπως ένα 2006 Triton 2895CC σκάφος και ρυμουλκούμενο, ένα φορτηγό Ford F250 Super Cab 2017, ένα 2016 Cruise Radiance Travel Trailer RV, ένα Ford 2017 Escape SUV, μία 2017 Maserati Ghibli και μία Porsche Panamera 2013.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS