ΑρχικήsecurityΑύξηση 225% στην τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών από το 2018!

Αύξηση 225% στην τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών από το 2018!

Η τιμή των κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών, καθώς και των εργαλείων κυβερνοεγκλήματος έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε η Flashpoint σχετικά με το dark web. Η εταιρεία risk intelligence ανίχνευσε μερικές από τις πιο καθιερωμένες αγορές κυβερνοεγκλήματος στο dark web, σε οκτώ κατηγορίες: από αναγνωριστικά που εκδίδονται από μία κυβέρνηση, έως DDoS-for-hire υπηρεσίες, κιτ εκμετάλλευσης, πρόσβαση σε RDP servers και “fullz”.

Η τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 225%, από 12,44$ το 2018 σε 26,50$ φέτος. Επιπλέον, τα ψεύτικα διαβατήρια των ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν περίπου τα 525$, ενώ η τιμή αυξάνεται ακόμα περισσότερο, στα 3.500$, για τις εκδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αύξηση 225% στην τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών από το 2018!

Όσον αφορά τις DDoS-for-hire υπηρεσίες, η τιμή τους έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί από το 2017, αγγίζοντας τα 165$, για μια πλήρως διαχειριζόμενη επίθεση ή επιλογές για συγκεκριμένο πάροχο που ενδέχεται να φτάσουν τα 250$.

Σύμφωνα με την Flashpoint, το μοντέλο “as-a-service” έγινε όλο και πιο δημοφιλές στα τέλη του χρόνου, διότι επιτρέπει σε αυτούς που διαχειρίζονται τις υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν on-the-fly προσαρμογές, προκειμένου να βελτιώσουν τα ποσοστά επιτυχίας, ως απάντηση στον ενισχυμένο μετριασμό που αναπτύσσεται από την πλευρά του αμυνόμενου.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, η πρόσβαση σε RDP servers συνδυάζεται συχνά με online λογαριασμούς πληρωμών για τη διευκόλυνση της γρήγορης και εύκολης απάτης – της οποίας η τιμή ξεπερνά τα 575$. Οι αριθμοί τραπεζικού λογαριασμού και δρομολόγησης των ΗΠΑ μπορούν επίσης να στοιχίσουν εκατοντάδες δολάρια. Επιπλέον, τα phishing κιτ με οδηγούς κοστίζουν 35$, ενώ τα κιτ εκμετάλλευσης που στοχεύουν το Office 365 κοστίζουν 125$.

Αύξηση 225% στην τιμή των κλεμμένων πιστωτικών καρτών από το 2018!

Η Flashpoint επεσήμανε επίσης ότι η τιμή των κλεμμένων δεδομένων και των εργαλείων κυβερνοεγκλήματος αυξήθηκε το 2020, λόγω του γεγονότος ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η διαδικτυακή δραστηριότητα, ιδιαίτερα με το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19.

Ο επικεφαλής πληροφοριών της Flashpoint, Tom Hoffman, ανέφερε ότι η ανάλυση της τιμολόγησης που πραγματοποίησε η εταιρεία, «ρίχνει φως» σε μερικές από τις μοναδικές δυναμικές της αγοράς και τις τάσεις που παρατηρούνται στις dark web αγορές – όπως τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της παγκόσμιας πανδημίας και οι αλλαγές στη συμπεριφορά αγοράς και πώλησης, που απορρέουν από την αύξηση της απομακρυσμένης εργασίας και των online αγορών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS