ΑρχικήsecurityLivecoin hack: Παραβιάστηκε η ρωσική cryptocurrency exchange υπηρεσία

Livecoin hack: Παραβιάστηκε η ρωσική cryptocurrency exchange υπηρεσία

Η ρωσική cryptocurrency exchange υπηρεσία, Livecoin, ανακοίνωσε στο επίσημο site της ότι παραβιάστηκε από hackers και ότι έχασε τον έλεγχο ορισμένων από τους servers της. Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία προειδοποιεί τους πελάτες της να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες.

Livecoin

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις που κυκλοφορούν στα social media, η επίθεση έλαβε χώρα τη νύχτα μεταξύ 23 Δεκεμβρίου και 24 Δεκεμβρίου.

Οι hackers πήραν τον έλεγχο της IT υποδομής της Livecoin και στη συνέχεια προχώρησαν στην τροποποίηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών (exchange rates).

Οι διαχειριστές της Livecoin κατάφεραν να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση σε ορισμένα από τα συστήματά τους στις 24 Δεκεμβρίου και διαπίστωσαν ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του Bitcoin είχε αυξηθεί από τα κανονικά $ 23.000 / BTC σε περισσότερα από 450.000 $ / BTC, ενώ το Ether αυξήθηκε από 600 $ / ETH σε 15.000 $.

Μόλις τροποποιήθηκαν τα exchange rates, οι επιτιθέμενοι άρχισαν να εξαργυρώνουν λογαριασμούς, δημιουργώντας τεράστια κέρδη.

Στην ανακοίνωση στο site, οι διαχειριστές της exchange υπηρεσίας Livecoin περιέγραψαν το περιστατικό ως “προσεκτικά σχεδιασμένη επίθεση, με πολλή προετοιμασία, όπως υποθέτουμε, κατά τους τελευταίους μήνες“.

cryptocurrency exchange

Έχουμε χάσει τον έλεγχο όλων των servers, backend και nodes. Επομένως, δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε την υπηρεσία μας εγκαίρως. Τα κανάλια ειδήσεών μας παραβιάστηκαν επίσης“, ανέφερε η εταιρεία.

Προς το παρόν, ελέγχουμε εν μέρει το frontend και έτσι μπορούμε να κάνουμε αυτήν την ανακοίνωση“, πρόσθεσε.

Η Livecoin παροτρύνει τους χρήστες να σταματήσουν να καταθέτουν χρήματα και να πραγματοποιούν συναλλαγές.

Όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες επιθέσεις με cryptocurrency, πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι ολόκληρο το hack ήταν εσωτερική δουλειά.

Η Livecoin, από τη μεριά της, είπε ότι έχει ενημερώσεις τις τοπικές αρχές για το περιστατικό παραβίασης.

Σύμφωνα με την CoinMarketCap, η Livecoin έχει τη θέση 173 στη λίστα με τις cryptocurrency exchange υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, με συναλλαγές αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα. Η υπηρεσία ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 2014.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS