ΑρχικήsecurityΤο Roanoke College πιθανότατα δέχτηκε επίθεση ransomware

Το Roanoke College πιθανότατα δέχτηκε επίθεση ransomware

Το Roanoke College καθυστέρησε την έναρξη του εαρινού του εξαμήνου κατά σχεδόν ένα μήνα αφού μια κυβερνοεπίθεση επηρέασε την πρόσβαση σε αρχεία και δεδομένα.

Το Roanoke College είναι ένα ιδιωτικό κολέγιο τεχνών που βρίσκεται στο Σάλεμ της Βιρτζίνια, με περίπου 2.000 μαθητές. Το εαρινό εξάμηνο του κολλεγίου είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου 2021, αλλά εξαιτίας μιας “κυβερνοεπίθεσης” και της εξάπλωσης του COVID-19 στις 12 Δεκεμβρίου, το κολέγιο αναγκάστηκε να μεταφέρει το ξεκίνημα του εξαμήνου στις 8 Φεβρουαρίου 2021.

Roanoke

Το κολέγιο πιθανότατα υπέστη μια επίθεση ransomware

Ενώ το Roanoke College δεν έχει δηλώσει συγκεκριμένα τι είδους επίθεση δέχτηκε, με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, είναι πολύ πιθανό ότι επλήγη από μια επίθεση ransomware.

Σε μια σειρά ενημερώσεων κατάστασης, το κολέγιο εξηγεί ότι υπέστη μια κυβερνοεπίθεση στις 12 Δεκεμβρίου, γεγονός που ανάγκασε τους υπέυθυνους να θέσουν εκτός λειτουργίας τα συστήματα IT τους για να σταματήσουν τη διάδοση της επίθεσης.

“Από το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, το Roanoke College αντιμετωπίζει ένα διαδικτυακό συμβάν που επηρεάζει την ικανότητά μας να έχουμε πρόσβαση σε αρχεία. Το τμήμα IT του κολλεγίου έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο του κολλεγίου και ξεκίνησε έρευνα για αυτό το περιστατικό“, εξηγεί το Roanoke College σε ένα advisory.

Σε μια σειρά μεταγενέστερων ενημερώσεων, το κολέγιο προειδοποίησε το προσωπικό και τους μαθητές να μην χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους στο δίκτυο της πανεπιστημιούπολης ή να έχουν πρόσβαση στο email τους και σε άλλες εφαρμογές του Office 365, καθώς δεν είναι ένα “ασφαλές περιβάλλον” αυτή τη στιγμή.

Σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε χθες, το κολέγιο δηλώνει ότι έχουν αρχίσει να επαναφέρουν αρχεία στους κοινόχρηστους δίσκους “Z:” και “X:” και ότι οι χρήστες δεν έχουν χάσει δεδομένα.

“Το IT εργάζεται για την επαναφορά του περιεχομένου των προσωπικών δίσκων Z: και των τμημάτων X: μονάδων δίσκου. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη προσδιορίσει ημερομηνία επαναφοράς ούτε έχουμε θέσει κάποιο στόχο για την πραγματοποίηση των εργασιών αποκατάστασης. Από τώρα, φαίνεται ότι οι χρήστες δεν θα χάσουν το περιεχόμενο αυτών των δίσκων ως αποτέλεσμα του συμβάντος στον κυβερνοχώρο“, αναφέρει το advisory.

Δεν είναι γνωστό σε πόσο καιρό θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης

Ο τομέας της εκπαίδευσης δέχεται όλο και περισσότερες επιθέσεις – ransomware στοχεύουν συστήματα IT – αφού τα περισσότερα μαθήματα γίνονται για εξ αποστάσεως.

Αυτό το μήνα, το FBI, το Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) και το Multi-State Information Sharing and Analysis Center (MS-ISAC) εξέδωσαν ένα κοινό προειδοποιητικό advisory για αύξηση στις επιθέσεις ransomware, στις παραδόσεις malware και στις επιθέσεις DDoS κατά των K-12 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS