ΑρχικήinetΗ Apple θα επιτρέψει στις συσκευές iOS να υποστηρίζουν πολλούς χρήστες

Η Apple θα επιτρέψει στις συσκευές iOS να υποστηρίζουν πολλούς χρήστες

Η Apple ερευνά μια ανάπτυξη της τεχνολογίας Secure Enclave για να επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να μοιράζονται ένα iPhone ή iPad χωρίς να αποκαλύπτουν τις ιδιωτικές τους πληροφορίες στους άλλους χρήστες. Δεδομένου ότι ο Mac έχει ήδη υποστήριξη πολλαπλών χρηστών, ο πιο πιθανός σκοπός αυτής της πατέντας είναι να φέρει αυτή τη λειτουργικότητα στις συσκευές iOS. Και πάνω απ ‘όλα, να γίνει με ασφάλεια.

Apple iOS

“Μια υπολογιστική συσκευή μπορεί να χρησιμοποιεί πολλούς κωδικούς πρόσβασης και συσχετισμένα κλειδιά κρυπτογράφησης, όπου πολλοί κωδικοί πρόσβασης ή κλειδιά κρυπτογράφησης μπορεί να συσχετίζονται με κάθε διαφορετικό λογαριασμό χρήστη στο σύστημα“, λέει η πατέντα.

Εάν η Apple το εφαρμόσει σε συσκευές iOS, τότε φυσικά κάθε χρήστης πρέπει να έχει τα προσωπικά του στοιχεία, από τις συνδέσεις έως τις λεπτομέρειες του Apple Pay. Ωστόσο, κάθε χρήστης θα χρειαστεί επίσης πρόσβαση σε ορισμένες κοινόχρηστες λειτουργίες της συσκευής, όπως το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

“[Κατά συνέπεια, για] την ενεργοποίηση της πρόσβασης πολλαπλών χρηστών στο σύστημα επεξεργασίας δεδομένων, μπορούν να δημιουργηθούν κλειδιά για κάθε ομάδα, έτσι ώστε μέσω της συμμετοχής σε μια ομάδα στο σύστημα (π.χ. διαχειριστές, χρήστες κ.λπ.) να μπορούν να επιτραπούν τα διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης στο σύστημα”, λέει η πατέντα.

Πολλές από τις λεπτομέρειες της πατέντας επικεντρώνονται στη “χρήση ενός περιφερειακού επεξεργαστή ή συστήματος επεξεργασίας που είναι ξεχωριστό από τους επεξεργαστές συστήματος. “Αυτός ο περιφερειακός επεξεργαστής” είναι ένα σύστημα σε ολοκληρωμένο κύκλωμα chip (SoC) που επιτρέπει διάφορες ασφαλείς λειτουργίες input/output (I/O).”

Η Apple δεν θέλει να δεσμευτεί ρητά για το τσιπ T2, αλλά λέει ότι αυτό το σύστημα “μπορεί να περιλαμβάνει έναν ασφαλή επεξεργαστή enclave (SEP).”

Το SEP περιορίζει την πρόσβαση μόνο σε αυτό που ο συγκεκριμένος χρήστης έχει άδεια να χρησιμοποιεί. Ουσιαστικά, το SEP μπορεί να είναι “ο πρωταρχικός κριτής όλων των δεδομένων πρόσβασης στο σύστημα”.

Ως μέρος αυτού, η πατέντα περιγράφει τις μεθόδους για το πώς ένας εξουσιοδοτημένος χρήστης μπορεί να ορίσει αυτό που μπορεί να δει ένας άλλος χρήστης. Συζητά πώς το κανονικό σύστημα, ή ένας κακόβουλος χρήστης, “δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πόρους εντός του SEP.”

Εκτός από τη δυνατότητα πολλών χρηστών να μοιράζονται μια συσκευή, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ασφάλειας κρύβεται πίσω από τον γνωστό κωδικό πρόσβασης ή, ενδεχομένως, το Face ID. Αυτό που μπορεί να δει ένας χρήστης, ωστόσο, περιλαμβάνει και το τι συμβαίνει όταν εισάγει λάθος κωδικό πρόσβασης.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης, θα κλειδωθείτε έξω από το σύστημα. Η πατέντα της Apple δείχνει ότι πριν φτάσετε σε αυτό το στάδιο, το σύστημα θα μπορούσε να επιβραδυνθεί σκόπιμα.

Αυτή η νέα πατέντα πιστώνεται σε τρεις εφευρέτες, τον Pierre Olivier Martel, τον Arthur Mesh και τον Wade Benson. Η νέα πατέντα απέχει πολύ από την πρώτη έρευνα της Apple για πολλαπλούς χρήστες σε μια συσκευή iOS που πραγματοποιήθηκε το 2013.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS