ΑρχικήinetCOVID-19: Αυτόνομο εναέριο όχημα μετέφερε εμβόλια στις ΗΠΑ

COVID-19: Αυτόνομο εναέριο όχημα μετέφερε εμβόλια στις ΗΠΑ

Η αεροπορική εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Xwing μόλις ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την παράδοση των εμβολίων για τον COVID-19 στις ΗΠΑ. Είναι ένα μεγάλο ορόσημο και ένα καταπληκτικό επίτευγμα για την εταιρεία και για τον αναπτυσσόμενο τομέα των μεταφορών αυτόνομων φορτίων.

εμβόλια COVID-19 ΗΠΑ

Η FAA ενέκρινε την επιχείρηση τον Νοέμβριο. Οι πτήσεις γίνονται με έναν πιλότο επί του σκάφους. Η Xwing χρησιμοποιεί ένα «software stack» (που λειτουργεί από τον άνθρωπο) και ενσωματώνεται απρόσκοπτα με τα υπάρχοντα αεροσκάφη για να επιτρέψει τις περιφερειακές πτήσεις χωρίς πιλότο. Είναι μέρος μιας αυξανόμενης προσπάθειας να καταστεί η πτήση πιο προσιτή και να μειωθεί ο φόρτος εκπαίδευσης των πιλότων, οι οποίοι επί του παρόντος πρέπει να εκπαιδευτούν με ειδικό τρόπο σε κάθε είδος αεροπλάνου που πετούν.

“Οι ΗΠΑ έχουν φτάσει σε πολύ καλό σημείο με την ανάπτυξη των εμβολίων, αλλά τώρα η πρόκληση παραμένει στην ευρεία διανομή αυτών των εμβολίων σε όλη τη χώρα γρήγορα και αποτελεσματικά. Στη Xwing, έχουμε τιμή να έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτήν την επιχείρηση χρησιμοποιώντας τα αεροπλάνα μας τα οποία θα παραδώσουν χιλιάδες εμβόλια σε ορισμένες από τις περιοχές που τα χρειάζονται περισσότερο.

Η παράδοση στο Holbrook, AZ, αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης εθνικής επιχείρησης εφοδιασμού για να φέρει τα εμβόλια για τον COVID-19 της Pfizer στην πιο βαριά χτυπημένη περιοχή που ζουν οι Ινδιάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Navajo Nation. Είναι ένα μεγάλο και δύσκολο προς επίλυση πρόβλημα, επειδή το εμβόλιο του COVID-19 της Pfizer έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής. Αυτό καθιστά τις πράξεις της ταχείας μεταφοράς των εμπορευμάτων ως κρίσιμες.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Xwing ολοκλήρωσε επιτυχώς κάποιες επιδείξεις πτήσεων της πρώτης πλήρως αυτόνομης πτήσης αεροπορικού φορτίου.

Το Navajo Nation έχει καταστραφεί από την πανδημία του COVID-19 καθώς η περιοχή καταγράφει μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων σε σύγκριση με άλλες πολιτείες.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS