ΑρχικήsecurityHackers έκλεψαν 7εκ. $ από την Εβραϊκή Ομοσπονδία της Washington

Hackers έκλεψαν 7εκ. $ από την Εβραϊκή Ομοσπονδία της Washington

Hackers έκλεψαν δωρεές αξίας άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων από την Εβραϊκή Ομοσπονδία της Washington, ανακοίνωσε η οργάνωση την Τετάρτη.

Η κλοπή έλαβε χώρα πριν από μήνες, όταν το σύνολο του προσωπικού δούλευε από το σπίτι λόγω των περιορισμών του κοροναϊού, ανέφερε το email.

“Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ενώ το προσωπικό και η ηγεσία μας δούλευαν από το σπίτι λόγω του COVID-19, κακόβουλοι hackers στόχευσαν ένα ταμείο δωρεών του Ηνωμένου Εβραϊκού Ταμείου Επιχορήγησης της Ευρύτερης Washington”, ανέφερε η επιστολή που υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εβραϊκής Ομοσπονδίας Gil Preuss, ο CEO της Εβραϊκή Ομοσπονδίας Mark Levitt και τέλος η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Deborah Ratner Salzberg.

«Συνεργαζόμαστε ενεργά με τις ομοσπονδιακές αρχές για την διερεύνηση αυτού του περιστατικού» ανέφεραν.

Washington hackers

Το Ηνωμένο Εβραϊκό Ταμείο Επιχορήγησης είναι το σημείο συγκέντρωσης των δωρεών όλης της ευρύτερης περιοχής της Washington.

Ο Preuss, ο Levitt και η Salzberg είπαν στα μέλη τους ότι, σύμφωνα με μια εσωτερική έρευνα, δεν παραβίαστηκαν πληροφορίες των δωρητών ή άλλων κονδυλίων του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας εκστρατείας για τον COVID-19.

Ωστόσο, η ηγεσία της Εβραϊκής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι διατηρεί τη βοήθεια των εμπειρογνωμόνων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τη διερεύνηση της κλοπής, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων της εταιρείας Arnold και Porter, οι οποίοι εργάζονται για την υπόθεση.

Ο οργανισμός ενημέρωσε επίσης τις τράπεζες και θα απαιτήσει από όλους τους υπαλλήλους να εκπαιδευτούν για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, προσέλαβε οικονομικούς εμπειρογνώμονες για να διενεργήσουν τις οικονομικές ρυθμίσεις και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των υπόλοιπων κεφαλαίων.

Το email ανέφερε ότι η Εβραϊκή Ομοσπονδία υπέβαλε αίτημα στους ασφαλιστές της για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των απωλειών.

«Η ασφάλεια και η ευημερία κάθε μέλους της κοινότητάς μας παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα», ανέφεραν τα τρία στελέχη στη δήλωση. «Κάνουμε κάθε απαραίτητο βήμα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Η απώλεια έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τις εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία, μειώνοντας τους προϋπολογισμούς και απολύοντας προσωπικό.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS