ΑρχικήsecurityVideo gamers: Ένας από τους πιο ελκυστικούς στόχους για τους hackers

Video gamers: Ένας από τους πιο ελκυστικούς στόχους για τους hackers

Νέα έρευνα από τις Akamai και DreamHack έδειξε ότι οι video gamers έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των hackers. Η gaming βιομηχανία έχει υποστεί 152 εκατομμύρια web application επιθέσεις και έως και 10 δισεκατομμύρια credential stuffing επιθέσεις κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Video gamers

Η έκθεση ονομάζεται “Gaming: You can’t solo security” και δείχνει ότι οι επιθέσεις στους video gamers (όπως και σε όλους τους χρήστες και οργανισμούς) αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω COVID-19.

Το online gaming αποτελεί αγαπημένο τρόπο διασκέδασης και επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους και καθημερινά δημιουργούνται νέοι λογαριασμοί σε παιχνίδια. Αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι πραγματοποιούν credential stuffing επιθέσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των video gamers.

Η έρευνα έδειξε ότι πολλοί video gamers έχουν πράγματι πέσει θύμα παραβίασης, αλλά λίγοι από αυτούς ανησύχησαν ιδιαίτερα γι’ αυτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το 55% των ανθρώπων που ταυτοποιήθηκαν ως τακτικοί video gamers, αντιμετώπισαν ζητήματα ασφαλείας με το λογαριασμό τους, αλλά μόνο το 20% ανησύχησε πραγματικά για την ασφάλειά του.

Ένα άλλο εύρημα της έκθεσης δείχνει ότι οι video gamers θεωρούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως ομαδική προσπάθεια. Το 54% των ατόμων που είχε επηρεαστεί, πίστευε ότι ήταν κοινή ευθύνη των gamers και των gaming εταιρειών.

Στην έκθεση παρατίθενται και κάποια μέτρα που μπορούν να λάβουν οι video gamers για να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους. Η χρήση password manager και η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων είναι δύο από αυτά τα μέτρα. Οι gaming εταιρείες έχουν κι αυτές ευθύνη για την ασφάλεια των χρηστών τους.

Όλοι μας στη DreamHack θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι κοινότητες θαυμαστών και video gamers προστατεύονται από κυβερνοεπιθέσεις αυτού του είδους“, δήλωσε η DreamHack.

Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι, μαζί, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε το απόρρητο και τις προσωπικές πληροφορίες, όταν συμμετέχουμε σε παγκόσμιες πλατφόρμες“.

Η DreamHack είπε ότι οι gamers θα βρίσκονται πάντα στο στόχαστρο των hackers επειδή είναι ιδιαίτερα ενεργοί σε παιχνίδια και πλατφόρμες και ξοδεύουν χρήματα για τα παιχνίδια τους. Αυτοί οι παράγοντες τους καθιστούν έναν δελεαστικό στόχο για τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Οι εγκληματίες κάνουν συνεχείς επιθέσεις εναντίον παιχνιδιών και video gamers, προκειμένου να παραβιάσουν λογαριασμούς, να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες και χρήματα εντός του παιχνιδιού και να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα“.

Οι παίκτες, οι δημιουργοί παιχνιδιών και οι υπηρεσίες παιχνιδιών πρέπει να συνεργάζονται για την καταπολέμηση αυτών των κακόβουλων δραστηριοτήτων αξιοποιώντας την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας μεθόδους ασφαλείας και όντας συνεχώς σε επαγρύπνηση.

Πέρα από τις credential stuffing επιθέσεις που εκμεταλλεύονται κλεμμένα credentials και τα phishing emails που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους video gamers να παραδώσουν τα στοιχεία σύνδεσής τους, οι SQL injection και οι local file inclusion (LFI) επιθέσεις αποτελούν επίσης μεγάλη απειλή. Με αυτές τις τεχνικές, οι hackers μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό δεδομένων.

Τέλος, μια άλλη σημαντική απειλή είναι οι DdoS επιθέσεις. Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020, 3.000 από τις 5.600 επιθέσεις DDoS που παρατήρησε η Akamai, στόχευαν τη gaming βιομηχανία.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS