ΑρχικήUpdatesUbuntu Touch OTA13: Έρχεται με συμβατότητα για 6 νέες συσκευές

Ubuntu Touch OTA13: Έρχεται με συμβατότητα για 6 νέες συσκευές

Η ομάδα UBports ανακοίνωσε επίσημα τη νέα OTA-13 (Over-The-Air-13) έκδοση για το λειτουργικό σύστημα Ubuntu touch. Σύμφωνα με την ομάδα, αυτή είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση του λειτουργικού μέχρι τώρα. Πέρα από βελτιώσεις στις εφαρμογές και το περιβάλλον, η νέα έκδοση έρχεται με συμβατότητα για 6+ συσκευές.

Αλλαγές και βελτιώσεις στο Ubuntu Touch OTA-13:

Όπως αναφέραμε και πριν λίγο, η 13η σταθερή έκδοση του λειτουργικού έρχεται με βελτιωμένη συμβατότητα για τις συσκευές Sony Xperia X, Sony Xperia X Compact, Performance και XZ, καθώς και για τα κινητά OnePlus 3 και 3Τ.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια από τις παραπάνω συσκευές, μπορείτε άνετα να εγκαταστήσετε την νέα έκδοση του Ubuntu touch, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης από την UBports. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να βρουν την έκδοση μέσα στο μενού ενημερώσεων, το οποίο υπάρχει στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Βέβαια, πέρα από την καλύτερη υποστήριξη, το νέο σύστημα περιλαμβάνει και πολλές ενημερωμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα, η τελευταία έκδοση του Ubuntu Touch έρχεται με το QtWebEngine 5.14, το οποίο φέρνει και μια καλύτερη έκδοση του Chromium. Έτσι, οι χρήστες έχουν περίπου 25% καλύτερη απόδοση, όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Πέρα από την καλύτερη αναζήτηση, οι χρήστες πλέον μπορούν να ανοίγουν αρχεία όπως PDF και MP3 απευθείας στον περιηγητή. Εκτός από τα παραπάνω αρχεία, το Chromium υποστηρίζει και όλα τα είδη φωτογραφιών.

Μιλώντας για το γραφικό περιβάλλον, πρέπει να ξέρετε ότι η τελευταία ενημέρωση φέρνει τα παλιά εικονίδια των ρυθμίσεων στο αρχικό μενού, κάτι το οποίο η Canonical αφαίρεσε πολύ νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι αν η συσκευή σας έχει μικρότερη οθόνη, στο μενού θα βλέπετε μόνο εικονίδια, αντί λίστες με εφαρμογές.

Ubuntu Touch OTA13: Έρχεται με συμβατότητα για 6 νέες συσκευές

Από την άλλη πλευρά, το σύστημα περιέχει τη νέα εφαρμογή για κλήσεις, η οποία έχει ενημερωθεί σημαντικά και πλέον επιτρέπει την αποθήκευση ημερομηνιών, καθώς και περιέχει καλύτερη διαχείριση των επαφών. Επιπλέον, η εφαρμογή περιέχει μια νέα δυνατότητα, η οποία σας επιτρέπει να περνάτε αυτόματα τις επαφές σας, χρησιμοποιώντας VCF αρχεία.

Λήψη και εγκατάσταση του Ubuntu Touch OTA-13:

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η νέα ενημέρωση είναι διαθέσιμη μέσω των ρυθμίσεων των συσκευών ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της UBports. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν λήψη από την επόμενη εβδομάδα.

Διαφορετικά, εάν δεν θέλετε να περιμένετε, μπορείτε να πληκτρολογήσετε την παρακάτω εντολή σε ένα ADB shell:

sudo system-image-cli -v -p 0 –progress dots

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS