Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 13:05
Αρχική business COVID-19: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων άλλαξε

COVID-19: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων άλλαξε

Πριν από την πανδημία του COVID-19, οι ηγέτες κατάλαβαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι αναπόφευκτος και έκαναν συγκεκριμένα σχέδια για τη μετάβαση. Αλλά αυτά τα σχέδια δεν ήταν όλα ταιριαστά. Κάθε επιχείρηση ορίζει τον προϋπολογισμό και το ρυθμό της με βάση τις ιδιαιτερότητες της βιομηχανίας και της εταιρείας, και σε πολλές περιπτώσεις, η στρατηγική ήταν μια σταδιακή εξέλιξη σε νέα εργαλεία και τρόπους λειτουργίας.

Στη συνέχεια ήρθε ο COVID-19. Τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν. Με τα lockdown και γενικά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης από τις τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις, η δουλειά από το γραφείο δεν ήταν πλέον εφικτή για χιλιάδες επιχειρήσεις. Πολλές εταιρείες έπρεπε μέσα σε λίγες ημέρες να δημιουργήσουν τις συνθήκες και τις υποδομές για απομακρυσμένη εργασία.

Ο COVID-19 έδωσε στις εταιρείες μια τεράστια ώθηση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αλλά αφού είχαμε αυτήν την αρχική ώθηση, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προχωράμε. Πρέπει να κατανοήσουμε το χάσμα μεταξύ της τρέχουσας απόδοσης και των δυνατοτήτων των εταιρειών μας και πού πρέπει να βρίσκονται στην αγορά για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

ψηφιακός μετασχηματισμός COVID-19
COVID-19: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων άλλαξε

Υπάρχουν έξι βασικά σημεία που πρέπει να ενσωματώσετε στον οργανισμό/επιχείρηση σας για να διατηρήσετε τη δυναμική σας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός σας να συνεχίσει να εξελίσσεται τα επόμενα χρόνια:

1. Οι άνθρωποι σας να αγκαλιάζουν την αλλαγή. Παρόλο που οι εργαζόμενοι σε ορισμένες βιομηχανίες ανησυχούν περισσότερο από άλλους, η Pew Research διαπίστωσε ότι το 65% των Αμερικανών αναμένουν ότι τα ρομπότ και οι υπολογιστές θα κάνουν πιθανώς τις δουλειές που κάνουν οι άνθρωποι στο άμεσο μέλλον. Μια έρευνα στο CNBC / Survey Monkey έδειξε επίσης ότι πάνω από το ένα τέταρτο των εργαζομένων (27 τοις εκατό) δηλώνουν ότι ανησυχούν ότι η δουλειά τους θα εξαλειφθεί από την τεχνολογία τα επόμενα πέντε χρόνια. Η απειλή με αυτόν τον τρόπο δεν είναι καθόλου καλή για το ηθικό ή την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Παρέχοντας βοήθεια για ψηφιακή υιοθέτηση και βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να αναλάβουν την κυριότητα της αλλαγής, θα ελέγχετε τον φόβο στο εργατικό σας δυναμικό και θα ενθαρρύνετε τη συνεργασία αντί να ανησυχείτε.

2. Ο φόρτος εργασίας των εργαζομένων μπορεί να έχει αλλάξει. Πολλές εταιρείες επανεξετάζουν τις ευθύνες και ακόμη και προσαρμόζουν το μέγεθος του εργατικού δυναμικού τους, καθώς κοιτάζουν το μέλλον μετά τον COVID-19. Επομένως, είναι σημαντικό να βοηθήσετε τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν το ρόλο που παίζουν και πώς συμβάλλουν στη δημιουργία αξίας και να βεβαιωθείτε ότι ο φόρτος εργασίας παραμένει πραγματικά ισορροπημένος παρά τις εκ νέου αναθέσεις των δουλειών.

3. Ίσως χρειαστεί να κάνετε αναβαθμίσεις για να αντιμετωπίσετε την έλλειψη ταλέντων και τα κενά δεξιοτήτων. Οι απομακρυσμένες στρατηγικές και εργαλεία απαιτούν συχνά διαφορετικά σετ δεξιοτήτων από αυτά που οι εργαζόμενοι μπορεί να επιδείξουν στο γραφείο ή τις παραδοσιακές δομές. Ίσως χρειαστεί να αναγνωρίσετε ότι ορισμένοι ή ακόμη και όλοι οι υπάλληλοί σας δεν είναι εξοπλισμένοι για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη ή να επιταχύνουν την ανάπτυξη. Βεβαιωθείτε ότι έχουν την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν στο νέο περιβάλλον – αντί να υποθέσετε ότι δεν μπορούν πλέον να κάνουν τη δουλειά.

4. Η εργασιακή κουλτούρα μπορεί να έχει αλλάξει. Η απομακρυσμένη εργασία παρουσιάζει νέα οφέλη και προκλήσεις που μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη την εταιρική σας ατμόσφαιρα. Ως μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής διατήρησής σας, εργαστείτε σκόπιμα για να διασφαλίσετε ότι οι άνθρωποι δεν φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις ή να αμφισβητήσουν υπάρχουσες ιδέες και ότι όλοι παραμένουν δεσμευμένοι σε παρόμοιες αξίες και προτεραιότητες.

5. Πρέπει να ενισχύσετε τη συμμετοχή των εργαζομένων. Ο σύνδεσμος μεταξύ της μάθησης, της δέσμευσης και της διατήρησης είναι σαφής: Η Deloitte διαπίστωσε ότι οι engaged υπάλληλοι είναι 87% λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν τον οργανισμό τους. Θα πρέπει να βρείτε νέους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στο γραφείο και ότι συνεχίζουν να θέλουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της εταιρείας.

6. Το εργατικό δυναμικό σας είναι διαφορετικό και διαλειτουργικό. Οι ηγέτες πίστευαν ότι η διαχείριση ομοιογενών ομάδων θα ήταν ευκολότερη. Αλλά οι ομοιότητες μεταξύ των μελών δημιούργησαν τα προκατειλημμένα πρότυπα στην επίλυση των προβλημάτων. Η ανάπτυξη ευελιξίας ταλέντων προϋποθέτει ότι οι διαλειτουργικές, συνεργατικές ομάδες πρέπει να είναι ο κανόνας και να εγκαταλείπουν το «silo mentality».

Ο κόσμος αλλάζει και εξελίσσεται και εξαρτάται από εμάς το να αλλάξουμε μαζί του. Για να βγείτε μπροστά, αντί να αφήσετε το pushback να σας κατακλύσει ή να σας ελέγξει, δημιουργήστε σκόπιμα μια πελατοκεντρική κουλτούρα που σας επιτρέπει να περιστρέφεστε με βάση τις ανάγκες σας.

Πηγή πληροφοριών: entrepreneur.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Signal: Πώς να ελέγξετε αν τα μηνύματά σας είναι ιδιωτικά και ασφαλή;

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal απέκτησε απότομα έναν μεγάλο αριθμό νέων χρηστών, το οποίο οφείλεται στο πρόσφατο "σκάνδαλο" του WhatsApp, που ανακοίνωσε...

Instagram: Πώς να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένα προφίλ

Υπάρχουν ορισμένα προφίλ στο Instagram όπου θέλετε να δείτε το περιεχόμενο που δημοσιεύουν το συντομότερο δυνατό - μπορεί να είναι μια ειδησεογραφική...
00:01:55

Ιστορική πλατφόρμα εκτόξευσης της NASA πρόκειται να κατεδαφιστεί

Η διάσημη πλατφόρμα εκτόξευσης Mobile Launcher Platform-2 της NASA, η οποία έχει συνδεθεί με τις αποστολές του Apollo και του Space Shuttle,...
00:02:12

Elon Musk: Δίνει $ 100 εκατ. για την καλύτερη τεχνολογία δέσμευσης CO2

https://www.youtube.com/watch?v=Y0iUZc30vj4 Ο Elon Musk δήλωσε χθες, στο λογαριασμό του στο Twitter, ότι σκοπεύει να δώσει 100 εκατομμύρια...

Πώς μπορείτε να ξεμπλοκάρετε sites και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας VPN;

Το Διαδίκτυο είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα sites και υπηρεσίες των οποίων το περιεχόμενο είναι αποκλεισμένο, γεγονός που...

Google Chrome: Πώς να διαχειριστείτε τις επεκτάσεις σας;

Οι Google Chrome επεκτάσεις μπορούν να σας φανούν πολύ χρήσιμες, αφού βελτιώνουν την παραγωγικότητά σας κατά τη χρήση του browser.

Intel CPUs Review: Core i7-10700 vs Core i7-10700K!

Με την πάροδο των χρόνων, η σειρά επεξεργαστών (CPUs) της Intel παρουσίασε τη σειρά μοντέλων overclocking "K" και πιο πρόσφατα τη σειρά...

Το DeLorean μπορεί να επιστρέψει ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το DMC DeLorean είναι εκτός παραγωγής εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, αλλά φαίνεται πως το εμβληματικό όχημα θα επιστρέφει ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οι servers RDP των Windows χρησιμοποιούνται στην ενίσχυση των DDoS

Οι συμμορίες που διαπράτουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο κάνουν κατάχρηση των συστημάτων Windows Remote Desktop Protocol (RDP) για να να ενισχύσουν το ανεπιθύμητο...

SEPA: Αρνήθηκε να πληρώσει λύτρα και διέρρευσαν χιλιάδες αρχεία

Χιλιάδες κλεμμένα αρχεία της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος της Σκωτίας (SEPA) έχουν δημοσιεύσει από hackers, αφού ο οργανισμός αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα...