ΑρχικήyoutubeGoogle και Qualcomm βελτιώνουν τη διαδικασία ενημέρωσης Android συσκευών

Google και Qualcomm βελτιώνουν τη διαδικασία ενημέρωσης Android συσκευών

Η Google και η Qualcomm υπόσχονται να βελτιώσουν τη διαδικασία ενημέρωσης Android συσκευών, επιτρέποντας γρηγορότερα και μεγαλύτερα updates.

Η διαδικασία ενημέρωσης Android συσκευών αποτελούσε πάντα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει βελτιώσεις χάρη στο Project Treble της Google, το οποίο παρουσιάστηκε το 2017 ως μέρος του Android 8.0 Oreo. Ουσιαστικά, το Project Treble διαχωρίζει το Android σε διαφορετικά μέρη, το οποίο υποτίθεται ότι διευκολύνει τους Android κατασκευαστές (OEMs) να κάνουν τις απαραίτητες ενημερώσεις και να τις κυκλοφορήσουν γρήγορα. Στο παρελθόν, όταν κυκλοφορούσε μια νέα Android ενημέρωση, οι κατασκευαστές τηλεφώνων έπρεπε να περιμένουν τους παρόχους chipsets (π.χ. Qualcomm) να ενημερώσουν τα τμήματα του κώδικα που σχετίζονται με τον εξοπλισμό τους. Μόνο τότε, μπορούσαν να ξεκινήσουν τη δική τους διαδικασία ενημέρωσης.

Σταδιακά, οι OEMs κατάφεραν να επιταχύνουν το ρυθμό με τον οποίο οι σημαντικές ενημερώσεις προωθούνταν σε συσκευές (ειδικά με το Android 10). Τώρα, η Qualcomm και η Google ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την επέκταση του Project Treble, με σκοπό να κάνουν τη διαδικασία ενημέρωσης Android ακόμα καλύτερη.

Η νέα συνεργασία μεταξύ της Google και της Qualcomm φέρνει βελτιώσεις στο Project Treble, που θα διευκολύνουν τους OEMs να δημιουργήσουν τα δικά τους OS implementations πάνω από το Android framework.

Το Android βρίσκεται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους συσκευών με διαφορετικές δυνατότητες και οι OEMs επιθυμούν να διαφοροποιήσουν τις συσκευές τους και να βάλουν τη δική τους πινελιά στο OS framework της Google. Αυτό το framework, καθώς και οι πιθανές ενημερώσεις σε αυτό, πρέπει να τροποποιηθούν για τα διαφορετικά chipsets που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις. Οι OEMs πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα διάφορα frameworks όταν αναπτύσσουν τα implementations τους σε διαφορετικά chips, το οποίο σημαίνει ότι προστίθεται περισσότερη δουλειά γι’ αυτούς. Κατά κάποιο τρόπο, το Project Treble έκανε τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα για τους OEMs.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Qualcomm και τη Google, οι νέες βελτιώσεις θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και κυκλοφορία μιας ενημέρωσης Android, καθώς θα χρησιμοποιείται το ίδιο OS framework σε διαφορετικά chips. Τα Snapdragon chipsets της Qualcomm θα χρησιμοποιούν αυτό το βελτιωμένο Project Treble, το οποίο θα συμπεριληφθεί στο Android 11, και αναμένεται ότι η διαδικασία ενημέρωσης θα απλοποιηθεί και θα επιταχυνθεί.

Αυτές οι βελτιώσεις θα μειώσουν δραματικά τον αριθμό των συνδυασμών OS framework και implementations, που πρέπει να υποστηρίζει η Qualcomm σε όλες τις mobile πλατφόρμες.

Android διαδικασία ενημέρωσης
Google και Qualcomm διευκολύνουν τη διαδικασία ενημέρωσης Android συσκευών

Λόγω του νέου χειρισμού των ενημερώσεων, η Google και η Qualcomm πιστεύουν ότι θα μπορούν να υποστηρίζουν τέσσερις Android OS εκδόσεις και security updates για τέσσερα χρόνια” σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν τα νέα Snapdragon chips της Qualcomm. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι “τέσσερις Android OS versions” δεν σημαίνει απαραίτητα τέσσερα χρόνια σημαντικών ενημερώσεων. Το επερχόμενο Snapdragon 888 θα είναι το πρώτο chipset που θα υποστηρίζει τις νέες βελτιώσεις στο Project Treble, και έτσι με το Android 11, θα υπολογίζεται ως η πρώτη OS έκδοση. Οι εκπρόσωποι δημοσίων σχέσεων της Qualcomm διευκρίνισαν αυτό το θέμα, λέγοντας ότι “Η Qualcomm θα υποστηρίξει την έκδοση εκκίνησης + 3 αναβαθμίσεις OS, για συνολικά 4 κύριες Android OS εκδόσεις. Το Snapdragon 888 θα υποστηρίζει τα Android 11, 12, 13 και 14“.

Τα smartphone Google Pixel και μερικά από τα καλύτερα τηλέφωνα Samsung αναμένεται να λάβουν τις ενημερώσεις λογισμικού.

Ωστόσο, το ότι η Qualcomm και η Google προσπαθούν να διευκολύνουν τους OEMs να ενημερώσουν τα smartphone τους, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι αυτοί θα αποφασίσουν να παρέχουν τις ενημερώσεις του OS και τα security updates. Το αν θα γίνει αυτό ή όχι εξαρτάται από την κρίση και τις δυνατότητες του κάθε κατασκευαστή.

Πηγή: androidcentral.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS