ΑρχικήUpdatesΗ Adobe κυκλοφορεί την τελευταία ενημέρωση του Flash Player

Η Adobe κυκλοφορεί την τελευταία ενημέρωση του Flash Player

Μετά από 24 χρόνια κυκλοφορίας, η Adobe κυκλοφόρησε την τελευταία ενημέρωση του Flash Player και τους ευχαρίστησε όλους για το φανταστικό περιεχόμενο που κυκλοφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Flash Player Adobe

Η πρώτη έκδοση του Adobe Flash Ρlayer κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1996 και εγκρίθηκε αμέσως από τους προγραμματιστές για τη δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου στον ιστό. Για πολλούς, η πρώτη εμπειρία με ένα διαδικτυακό παιχνίδι ήταν μέσω των παιχνιδιών Flash που ήταν διασκορπισμένα σε ολόκληρο το διαδίκτυο.

Ενώ το Adοbe Flash Player ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στους χρήστες, ήταν το ίδιο δημοφιλές και στους χάκερ που εκμεταλλεύονταν διάφορα σφάλματα λογισμικού στην πλατφόρμα για να μολύνουν τους χρήστες με κακόβουλο λογισμικό.

Λόγω των σφαλμάτων ασφαλείας και της νέας τεχνολογίας όπως η HTML 5, η Adobe, η Microsoft, η Google, η Apple και η Mozilla προέβησαν σε κοινή ανακοίνωση το 2017 ότι θα αποσυρθούν από την υποστήριξη για το Adobe Flash Player στα τέλη του 2020.

Στις σημειώσεις έκδοσης για το τελευταίο Flash Ρlayer 32 και το AIR 32 που κυκλοφόρησαν αυτήν την Τρίτη, η Adοbe ευχαριστεί όλους τους προγραμματιστές και τους πελάτες για το εκπληκτικό περιεχόμενο Flash που δημιούργησαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Από τον Ιανουάριο του 2021, όλοι οι προγραμματιστές του προγράμματος περιήγησης θα καταργήσουν πλήρως το Adobe Flash από το πρόγραμμα περιήγησής τους, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Μόλις αφαιρεθεί, δεν θα υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσετε ξανά.

Αυτή η κατάργηση περιλαμβάνει τους Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer 11 και άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium.

Για τον Internet Explorer, η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει την προαιρετική ενημερωμένη έκδοση KB4577586 που αφαιρεί το 32-bit plugin Flash Player που είναι ενσωματωμένο στον browser και στα Windows. Μόλις εγκατασταθεί αυτή η ενημέρωση, δεν μπορεί να απεγκατασταθεί.

Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αυτήν την ενημέρωση μέσω του WSUS και του Windows Update στις αρχές του 2021 για να εκτελέσει μια ευρείας κλίμακας κατάργηση του Flash Player.

Ως τελικό στάδιο, η Adobe εισήγαγε ένα “killswitch” που εμποδίζει την εκτέλεση περιεχομένου Adobe Flash στο Flash Player από τις 12 Ιανουαρίου 2020.

“Η Adobe δεν θα υποστηρίζει πλέον το Flash Ρlayer μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και η Adobe θα εμποδίσει την εκτέλεση περιεχομένου Flash στο Flash Ρlayer από τις 12 Ιανουαρίου 2021. Η Adobe συνιστά ανεπιφύλακτα σε όλους τους χρήστες να απεγκαταστήσουν αμέσως το Flash Player για να βοηθήσουν στην προστασία των συστημάτων τους”, προειδοποιεί η Adobe στους χρήστες.

Μετά τις 12 Ιανουαρίου, ακόμη και αν ένα πρόγραμμα περιήγησης υποστηρίζει το Flash, το Flash Player δεν θα φορτώνει πλέον το περιεχόμενο.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS