ΑρχικήinetΠοιες είναι οι χώρες με το πιο οικονομικό διαδίκτυο;

Ποιες είναι οι χώρες με το πιο οικονομικό διαδίκτυο;

Παρόλο που το Διαδίκτυο είναι διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου, το κόστος συνδρομής, οι ταχύτητες και οι μισθοί των πολιτών διαφέρουν πολύ. Και ορισμένες χώρες έχουν πολύ καλύτερες προσφορές από άλλες.

διαδίκτυο

Η εταιρεία NetCredit με έδρα το Σικάγο, πραγματοποίησε μία έρευνα σχετικά με τον μέσο μηνιαίο μισθό σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποίησε την παγκόσμια έρευνα για τις τιμές ευρυζωνικών υπηρεσιών της Cable.co.uk, για να συγκρίνει τους μισθούς με το κόστος ενός πακέτου ευρυζωνικών υπηρεσιών σταθερής γραμμής σε κάθε τοποθεσία.

Ποιες χώρες λοιπόν έχουν τις καλύτερες και ποιες τις χειρότερες προσφορές για ευρυζωνική σύνδεση;

Τελευταία στη λίστα είναι η Υεμένη, που έχει το λιγότερο προσιτό διαδίκτυο στον κόσμο. Η συνδρομή κοστίζει 2,466,67 US $, που είναι το 2792,56% του μέσου μισθού στα 88,33 $. Στο άλλο άκρο του φάσματος, το Μονακό διαθέτει την πιο προσιτή ευρυζωνική σύνδεση. Μια προσφορά κοστίζει 34,49 $ ή αλλιώς το 0,0068% του μέσου μηνιαίου μισθού, που είναι 5,043,69 $.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Τουρκμενιστάν θα κοστίσει 3047,52 $ ανά μήνα, που αποτελεί το 1043,08% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος ενός πολίτη. Ωστόσο, στο γειτονικό Καζακστάν μπορείτε να αποκτήσετε internet με 22,15 $ το μήνα, μόλις το 4,17% του μηνιαίου εισοδήματος.

Στις ΗΠΑ, το μέσο κόστος μιας ευρυζωνικής σύνδεσης 10Mbps είναι 7,01 $ το μήνα, το οποίο είναι το 0,16% του μέσου μηνιαίου μισθού, που φτάνει τα 4000 $.

Ωστόσο, όσοι ζουν στην Αϊτή, την Ονδούρα ή τη Νικαράγουα, θα πρέπει να πληρώσουν 216,42 $, 101,16 $ και 84,97 $ αντίστοιχα, αρκετά υψηλές τιμές όταν οι μισθοί είναι κοντά στα 100 $.

Το Τιμόρ Λέστε με μέσω μισθό τα 108,33 $, δεν καλύπτει ούτε το ένα πέμπτο του κόστους ενός πακέτου ευρυζωνικής σύνδεσης 10Mbps, καθώς κοστίζει 640,70 $ που είναι το 591,43% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος.

Για μερικούς, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι αρκετή – χρειάζονται και γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση – ειδικά εάν είναι gamers, ή αν θέλουν να κατεβάζουν ταινίες ή να κάνουν streaming.

Η NetCredit επεξεργάστηκε επίσης τις τιμές υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο και τις συνέκρινε με τις ταχύτητες λήψης.

Η Ρουμανία έχει το φθηνότερο διαδίκτυο στον κόσμο σε σχέση με την ταχύτητα, που κοστίζει 0,13 $ ανά Mbps. Στην Υεμένη το αντίστοιχο στοιχίζει 3.768,65 ανά Mbps.

Παρόλο που είμαστε στην εποχή του διαδικτύου, υπάρχου ακόμα χώρες στον κόσμο όπου οι πολίτες με μέσο εισόδημα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αυτό το αγαθό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS