ΑρχικήsecurityΈρευνα: οι αυστραλιανές εταιρείες που υιοθετούν multi-cloud είναι πιο πιθανό να πληρώσουν...

Έρευνα: οι αυστραλιανές εταιρείες που υιοθετούν multi-cloud είναι πιο πιθανό να πληρώσουν λύτρα

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυστραλιανές επιχειρήσεις, όσες χρησιμοποιούν multi cloud διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκτεθούν σε μια επίθεση ransomware και είναι πιο πιθανό να πληρώσουν στους hackers τα λύτρα που τους ζητάνε για να πάρουν πίσω τον έλεγχο των δεδομένων τους.

multi cloud

Η Veritas, αποκάλυψε στην έκθεσή της, ότι μόνο το 43% των Αυστραλών ερωτηθέντων δήλωσε ότι η ασφάλειά τους συμβαδίζει με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του περιβάλλοντος πληροφορικής τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 57% των αυστραλιανών οργανισμών χρησιμοποιούν περιβάλλοντα multi cloud. Το 33% των οργανισμών με περισσότερες από 20 υπηρεσίες cloud, βρέθηκε ότι θα πλήρωνε τα λύτρα σε περίπτωση επίθεσης ransomware, σε σύγκριση με το 19% των επιχειρήσεων με λιγότερες από πέντε υπηρεσίες cloud που θα έκαναν το ίδιο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει απαντήσεις από 150 ανώτερα στελέχη IT της Αυστραλίας, από εταιρείες 1.000 υπαλλήλων και άνω. Τα αποτελέσματά της έδειξαν επίσης ότι μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί multi cloud ήταν πιθανό να συναντήσει δυσκολίες στο πόσο γρήγορα θα ανακάμψει από μια επίθεση ransomware.

Ενώ το 41% ​​αυτών των επιχειρήσεων με λιγότερους από πέντε παρόχους cloud στην υποδομή τους είδαν τις δραστηριότητές τους να διακόπτονται για λιγότερο από μία ημέρα, το 67% με πάνω από 20 παρόχους, χρειάστηκαν από πέντε έως και 10 ημέρες για να επιστρέψουν στην ομαλή λειτουργία τους.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι η συμμόρφωση του Essential Eight είναι κρίσιμη. Ευτυχώς, ορισμένες επιχειρήσεις επενδύουν για να καλύψουν αυτό το κενό, αλλά αν αυτό δεν γίνει με μεγαλύτερη ταχύτητα οι εταιρείες θα παραμείνουν ευάλωτες.»

Όσον αφορά στις επενδύσεις σχετικά με την ασφάλεια, περισσότερες από τις μισές αυστραλιανές επιχειρήσεις δήλωσαν ότι είχαν αυξήσει τον προϋπολογισμό ασφαλείας τους, λόγω της πανδημίας του COVID-19, με τη Veritas να σημειώνει ότι εκείνοι που αύξησαν την επένδυσή τους στην ασφάλεια ήταν σε θέση να επαναφέρουν τα δεδομένα τους ταχύτερα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, με τη μέση επιχείρηση να μπορεί να επαναφέρει μόνο το 82% των δεδομένων της, δήλωσε η Veritas. Παρόλο που οι αυστραλιανοί οργανισμοί εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο επιθέσεων ransomware όταν συγκρίνονται σε παγκόσμια βάση, είναι ακόμα σε καλύτερη θέση. Οι αυστραλιανοί οργανισμοί επλήγησαν από 1,14 ransomware επιθέσεις, που είναι κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 1,87.

Πηγή: ZDNet

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS