ΑρχικήsecurityΗ Americold θύμα κυβερνοεπίθεσης - επηρεάζονται οι υπηρεσίες της

Η Americold θύμα κυβερνοεπίθεσης – επηρεάζονται οι υπηρεσίες της

H γιγαντιαία εταιρεία Americold δέχτηκε μια κυβερνοεπίθεση η οποία επηρέασε τις δραστηριότητες/υπηρεσίες της. Οι υπηρεσίες που επηρεάστηκαν είναι τα τηλεφωνικά συστήματα, τα email, τα συστήματα διαχείρισης αποθεμάτων και εκπλήρωσης παραγγελιών.

Americold

Η Americold είναι ένας κορυφαίος χειριστής αποθηκών ελεγχόμενης θερμοκρασίας που προσφέρει υπηρεσίες αλυσίδας εφοδιασμού και διαχείρισης αποθέματος για λιανοπωλητές, παρόχους υπηρεσιών τροφίμων και παραγωγούς. Η Americold διαχειρίζεται 183 αποθήκες παγκοσμίως και απασχολεί περίπου 13.000 υπαλλήλους.

Σήμερα, η Americοld χτυπήθηκε από μια κυβερνοεπίθεση που την οδήγησε στο να κλείσει τα συστήματα της για να αποτρέψει την εξάπλωση της επίθεσης.

“Στις 16 Νοεμβρίου 2020, η Americold Realty Trust (ή Americοld) διαπίστωσε ότι το δίκτυο των υπολογιστών της επηρεάστηκε από μια κυβερνοεπίθεση. Ως προληπτικό μέτρο, η εταιρεία έλαβε άμεσα μέτρα για να βοηθήσει στον περιορισμό του συμβάντος. Η εταιρεία έχει ενημερώσει και συνεργάζεται στενά με την επιβολή του νόμου, τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και τους νομικούς συμβούλους για να διευθετήσει την κατάσταση.”

«Η ασφάλεια, σε όλες τις μορφές της, παραμένει ύψιστη προτεραιότητα της Americold και η εταιρεία θα συνεχίσει να επιδιώκει να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την περαιτέρω διασφάλιση της ακεραιότητας της υποδομής της πληροφορικής, των δεδομένων και των πληροφοριών των πελατών της», δήλωσε η Americold στο BleepingComputer.

Πηγές έχουν αναφέρει στο BleepingComputer ότι η επίθεση έχει επηρεάσει πολλά συστήματα, όπως τα τηλεφωνικά συστήματα, τα email, την εκτέλεση παραγγελιών και την διαχείριση αποθεμάτων. Οι πελάτες που έχουν προσπαθήσει να παραλάβουν κάποιο απόθεμα προς παράδοση δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις αποθήκες.

Ενώ η Americold δεν έχει παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, πολλές πηγές έχουν αναφέρει στο BleepingComputer ότι πρόκειται για μια επίθεση ransomware.

Με τα εμβόλια για τον COVID-19 να προετοιμάζονται για έγκριση και διανομή, θα χρειαστούν εγκαταστάσεις ψυχρής αποθήκευσης για μακροχρόνια αποθήκευση. Η εταιρεία Air Cargo World ανέφερε ότι το Chicago Rockford Airport επιδιώκει να συνεργαστεί με την Americold για την αποθήκευση των εμβολίων που θα διανεμηθούν στην Αμερική.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS