ΑρχικήsecurityΕπίθεση ransomware στη σχολική κοινότητα του Τολέδο

Επίθεση ransomware στη σχολική κοινότητα του Τολέδο

Τα δημόσια σχολεία της περιοχής του Τολέδο, έπεσαν θύματα επίθεσης ransomware. Το περιστατικό ξεκίνησε ήδη την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, όταν κακόβουλοι παράγοντες κατέλαβαν έναν υπολογιστή και διέκοψαν τη λειτουργία του. Μέχρι τώρα οι υπεύθυνοι της σχολικής κοινότητας δεν είχαν παραδεχτεί την επίθεση.   

Τολέδο

Στις 16 Οκτωβρίου, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από έναν ιστότοπο που ονομάζεται DataBreaches.net, ανέφερε ότι hackers έλαβαν ευαίσθητες πληροφορίες της σχολικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών γέννησης των μαθητών και των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και διευθύνσεις προσωπικού και στη συνέχεια δημοσίευσαν αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο, κάτι που είναι κοινό στις επιθέσεις ransomware, όταν το θύμα δεν πληρώνει τα απαιτούμενα λύτρα.

Πράγματι, τα διαδικτυακά συστήματα εκμάθησης της περιοχής του Τολέδο αντιμετώπισαν διακοπή στη λειτουργία τους στις 8 Σεπτεμβρίου, την οποία απέδωσαν σε hacking. Ωστόσο οι υπεύθυνοι δεν έκαναν περεταίρω δηλώσεις και απέδωσαν αλλού το περιστατικό.

Ωστόσο ο αναπληρωτής επιθεωρητής Jim Gant, παραδέχτηκε στο The Blade ότι η διακοπή λειτουργίας των διαδικτυακών εργαλείων μάθησης την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, ήταν πράγματι αποτέλεσμα μιας επίθεσης ransomware.

Στις 16 Οκτωβρίου, το ίδιο πρωί που εμφανίστηκε η έκθεση στο DataBreaches.net, οι διαχειριστές είπαν στο The Blade ότι δεν γνώριζαν για την παραβίαση δεδομένων στη σχολιη κοινότητα του Τολέδο. Μέχρι το ίδιο απόγευμα, ωστόσο, παραδέχτηκαν ότι τα δεδομένα «ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί» κατά τη διάρκεια της εισβολής στις 8 Σεπτεμβρίου που διέκοψε τα διαδικτυακά μαθήματα.

Τρεις μέρες αργότερα, ο κ. Gant είπε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν η παραβίαση δεδομένων σχετίζεται με το περιστατικό στις 8 Σεπτεμβρίου και δεν γνώριζε ότι κάποιος ζήτησε εξ’ αρχής λύτρα. Είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε παραλήφθηκε η αίτηση για τα λύτρα ή πόσα χρήματα απαιτήθηκαν.

Ο κ. Gant είπε ότι η διοίκηση της σχολικής κοινότητας του Τολέδο εργάζεται για την παροχή προστασίας από κλοπή ταυτότητας για τους υπαλλήλους της και θα παράσχει ειδοποίηση στο κοινό σχετικά με το περιστατικό τις προσεχείς εβδομάδες. «Είναι σημαντικό το κοινό να γνωρίζει ότι προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορα. Θέλουμε πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι είμαστε ξεκάθαροι με το κοινό και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τις πληροφορίες του», είπε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS