ΑρχικήsecurityMattel: Ransomware επίθεση στην κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών!

Mattel: Ransomware επίθεση στην κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών!

Η κορυφαία αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών “Mattel” αποκάλυψε χθες ότι υπέστη ransomware επίθεση η οποία επηρέασε ορισμένες λειτουργίες της. Ωστόσο, η εταιρεία επεσήμανε ότι έχει ήδη αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσε η επίθεση τονίζοντας ακόμη πως δεν υπέστη σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Η Mattel είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο απασχολώντας επί του παρόντος 24.000 υπαλλήλους και σημειώνοντας έσοδα 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Η Mattel είναι γνωστή για τις δημοφιλείς μάρκες της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, American Girl και Thomas & Friends.

Mattel: Ransomware επίθεση στην κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών!

Το περιστατικό ασφαλείας έλαβε χώρα στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με μια τριμηνιαία αναφορά που υπέβαλε η εταιρεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η Mattel ανέφερε ότι η ransomware επίθεση ήταν αρχικά επιτυχής και είχε ως αποτέλεσμα την κρυπτογράφηση ορισμένων συστημάτων της. Η εταιρεία δήλωσε επίσης πως αμέσως μετά την ανίχνευση της επίθεσης, άρχισε να εφαρμόζει τα πρωτόκολλα απόκρισης και να λαμβάνει μια σειρά μέτρων για να σταματήσει την επίθεση και να αποκαταστήσει τα συστήματα που επηρεάστηκαν από την κακόβουλη δραστηριότητα.

Για πάνω από ένα χρόνο, ransomware συμμορίες κλέβουν δεδομένα και προχωρούν σε διπλό εκβιασμό, απειλώντας ότι θα διαρρεύσουν τα δεδομένα της εκάστοτε παραβιασμένης εταιρείας σε δημόσια site διαρροής δεδομένων, εάν το θύμα αρνηθεί να πληρώσει τα απαιτούμενα λύτρα. Όπως ανέφερε η αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών, μια εγκληματολογική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η hacking συμμορία που βρίσκεται πίσω από την ransomware επίθεση δεν έκλεψε ευαίσθητα κι εμπιστευτικά δεδομένα ή στοιχεία πελατών, προμηθευτών, καταναλωτών και υπαλλήλων λιανικής της εταιρείας.

Mattel: Ransomware επίθεση στην κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών!

Σύμφωνα με το ZDNet, σε αντίθεση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών όπως η Cognizant που δήλωσε ότι αναμένεται να χάσει από 50 μέχρι 70 εκατομμύρια δολάρια και η Norsk Hydro ανέφερε απώλειες τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων δολαρίων αφότου υπέστησαν ransomware επίθεση, η Mattel δήλωσε ότι η ransomware επίθεση που υπέστη δεν είχε καμία σημαντική επίδραση στις λειτουργίες της ή την οικονομική της κατάσταση.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS