ΑρχικήHow ToΠως να εκτελέσετε εφαρμογές iPhone και iPad σε Mac

Πως να εκτελέσετε εφαρμογές iPhone και iPad σε Mac

Εάν διαθέτετε ένα Mac που υποστηρίζεται από την Apple Silicon, δεν χρειάζεται πλέον να αφαιρέσετε το iPhone ή το iPad σας για να εκτελέσετε μερικές από τις αγαπημένες σας εφαρμογές για κινητά. Εφόσον χρησιμοποιείτε το macOS 11Big Sur ή κάποιο νεότερο, μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση των εφαρμογών iPhone και iPad στο Mac σας.

mac

Προτού μπορέσετε να εκτελέσετε μια εφαρμογή iPhone ή iPad σε Mac ή MacBook, θα πρέπει πρώτα να την κατεβάσετε από το App Store της Apple.

Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Launchpad που βρίσκεται στην βάση του υπολογιστή σας.

mac

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “App Store”. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να εντοπίσετε την εφαρμογή.

mac

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη αναζήτηση Spotlight της Apple για να ανοίξετε την εφαρμογή. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι πατώντας τα πλήκτρα Cmd + Space Bar στο πληκτρολόγιο σας. Το παράθυρο διαλόγου αναζήτησης θα εμφανιστεί στο κέντρο της οθόνης σας. Πληκτρολογήστε “App Store” και επιλέξτε την πρώτη καταχώρηση.

mac

Τώρα μπορείτε να εισαγάγετε το όνομα της εφαρμογής iPhone ή iPad στη γραμμή αναζήτησης που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου.

mac

Δεν θα δείτε αμέσως την εφαρμογή που αναζητάτε – αυτό συμβαίνει επειδή το App Store είναι προεπιλεγμένο να εμφανίζει μόνο εφαρμογές Mac. Κάντε κλικ στην λίστα “iPhone & iPad Apps” για εναλλαγή των προβολών.

Εάν ο προγραμματιστής των εφαρμογών iPhone ή iPad επιλέξει να διαθέσει την εφαρμογή για κινητά σε Mac, θα τη δείτε τώρα στη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Get” ή Download για να ξεκινήσετε τη διαδικασία λήψης.

mac

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή iPhone ή iPad στο Mac σας, επιλέξτε το κουμπί “Open”. Η εφαρμογή θα ανοίξει στο δικό της παράθυρο και θα εκτελεστεί όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που αναπτύχθηκε για το Mac σας.

Αργότερα, αφού κλείσετε το App Store, μπορείτε να ανοίξετε και να εκτελέσετε την εφαρμογή iPhone ή iPad στο Mac σας εντοπίζοντας την στο Launchpad ή χρησιμοποιώντας την αναζήτηση Spotlight, όπως κάναμε παραπάνω.

Δυστυχώς, όμως δεν υπάρχουν Mac με οθόνες αφής οπότε Θα πρέπει να αλληλεπιδράσετε με το trackpad, το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο σας, σε όλες τις εφαρμογές ή παιχνίδια που κατεβάσατε.

Πηγή: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS