ΑρχικήUpdatesΗ Google λανσάρει την επανασχεδιασμένη εφαρμογή Google Pay

Η Google λανσάρει την επανασχεδιασμένη εφαρμογή Google Pay

Η Google κυκλοφορεί την Τετάρτη μια πλήρως επανασχεδιασμένη εφαρμογή Google Pay στις ΗΠΑ για Android και iOS. Η Google είπε ότι οι τρεις βασικοί άξονες για τον επανασχεδιασμό ήταν η απλότητα, η ασφάλεια και το απόρρητο, καθώς και οι συνεργασίες σε οικονομικούς και άλλους τομείς υπηρεσιών.

Google Pay

Η εφαρμογή Google Pay έχει περισσότερους από 150 μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε 30 χώρες, δήλωσε η εταιρεία. Με τον επανασχεδιασμό, η Google δήλωσε ότι στόχος της ήταν “να κάνει τα χρήματα πιο ασφαλή για όλους” με νέα εργαλεία για τη διαχείριση των προσωπικών οικονομικών και την εύρεση συμφωνιών για αγορές.

Το εύρος των νέων λειτουργιών εντός της εφαρμογής κατανέμεται σε τρεις νέες καρτέλες: Pay, Explore και Insights. Η καρτέλα “Pay” περιέχει την υπηρεσία πληρωμών peer-to-peer της εφαρμογής και το ιστορικό συναλλαγών. Η καρτέλα Explore λειτουργεί ως αποθετήριο προσφορών και εκπτώσεων. Η καρτέλα Insights, εν τω μεταξύ, επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για εξατομικευμένη οικονομική διαχείριση.

Η Google συνεργάζεται επίσης με 11 τράπεζες για το λανσάρισμα της Plex, που περιγράφεται ως τραπεζικός λογαριασμός για κινητά που δεν θα έχει μηνιαίες χρεώσεις, χρεώσεις υπερανάληψης ή ελάχιστα υπόλοιπα. Με το ντεμπούτο να αναμένεται το 2021, οι λογαριασμοί Plex θα ανήκουν στις τράπεζες, αλλά η διαχείριση τους θα γίνεται από θα την εφαρμογή Google Pay. Οι συνεργάτες λανσαρίσματος για την Plex περιλαμβάνουν την Citi και την Stanford Federal Credit Union.

Ο Caesar Sengupta, GM και VP των Google Payments, δήλωσε ότι η νέα εφαρμογή δημιουργήθηκε με έμφαση στην εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους με βάση την εξατομίκευση, τις προσφορές ανταμοιβής και την πρόσβαση σε επαφές. Οι ρυθμίσεις ασφαλείας έχουν επίσης συγκεντρωθεί σε έναν χώρο για να είναι πιο σαφείς και να είναι πιο εύκολες στην χρήση. Η Google σημείωσε επίσης ότι οι συναλλαγές πληρωμών στην εφαρμογή δεν δημοσιοποιούνται και ότι οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις ασφαλείας εάν στείλουν τα χρήματα τους στο λάθος άτομο. Το Google Pay χρησιμοποιεί επίσης ταυτοποίηση και tokenization πολλών παραγόντων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS